Феликс-Оже Алиасим определено се чувства добре в Ротердам, като шампионът

...
Феликс-Оже Алиасим определено се чувства добре в Ротердам, като шампионът
Коментари Харесай

Нова наказателна акция на шампиона: Оже-Алиасим се разправи с квалификант в Ротердам

Феликс-Оже Алиасим несъмнено се усеща добре в Ротердам, като първенецът от предходната година продъжлава да играе на извънредно високо равнище и през днешния ден записа нова безапелационна победа. Канадецът доближи до 1/4-финалната фаза на конкуренцията без изгубен сет, надигравайки квалификанта Грегоар Барер с 6:4 6:3 и в спор за място на четвъртфиналите ще срещне някогашния номер едно Даниил Медведев.

Първата част на срещата стартира доста равностойно, като състезателите поддържаха извънредно високо равнище на игра. Двамата с лекост успяваха да вземат първите си няколко подавания, а първият по-сериозен тест за Барер пристигна при 2:3, когато французинът разреши на миналогодишния първенец да господства в няколко следващи разигравания и справедливо любимецът осъществя дебютен брейк в срещата. Последва и мигновенно затвърждаване на пробива от страна на Алиасим, откакто той пласира няколко отлични сервиса и това изведе го напред с 5:2. 

Все отново това не беше края на сета, тъй като французинът взе идващия си сервис гейма и след това имаше тру благоприятни условия за рибрейк, единствено че не се възползва от тях и закономерно частта отиде в актива на третия подложен. 

Втората част стартира много сходно на първата и нещата вървяха изцяло равностойно до 4:3 в интерес на квалификанта. Тогава класата на Оже-Алиасим си сподели думата и той записа следвашите три гейма в актива си, с цел да затвори дуела в своя изгода.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР