Феликс Оже-Алиасим изпрати разочароващ сезон на трева, в който не

...
Феликс Оже-Алиасим изпрати разочароващ сезон на трева, в който не
Коментари Харесай

Реваншът е факт: Алиасим надви световния №12 и е във финалната осмица в Монреал!

Феликс Оже-Алиасим изпрати разочароващ сезон на трева, в който не доближи нито един край на по-малките шампионати, а на Уимбълдън отпадна още в първия кръг от Максим Креси. Канадецът откри американското си турне с конкуренцията в Лос Кабос, където на полуфиналите изгуби от Камерън Нори, само че през днешния ден получи своята опция за реванш, която за негова наслада идва на домашния му Мастърс в Монреал, откакто жребият го събра с първата ракета на Англия още във етапа на осминафиналите. Световният номер 9 изигра един от най-хубавите си дуели за годината, изнасяйки истински рецитал на корта по пътя към успеха, пристигнала за единствено 72 минути след 6:3 6:4, с което Оже си обезпечи да срещне Каспър Рууд на четвъртфиналите.

Началото на конфликта мина под абсолютния надзор на сервиращите, които за малко над четвърт час преполовиха дебютната част на срещата. Нори изглеждаше безукорен във всяко едно отношение, само че непредвиден спад в осмия гейм разреши на любимеца на публиката да стигне до брейкбол, който оползтвори, без да се замисля, с цел да може единствено броени минути по-късно да триуфмира в откриващия сет.

Високото движение и привидно лидерската позиция, в която се намираше канадецът, се резервираха и при старта на втората част, но международният номер 12 остана спокоен, като на няколко пъти отрази благоприятни условия за пробив. Оже-Алиасим обаче нито за момент не трепна и окуражаван от сънародниците си на корта осъществя късен брейк в деветия гейм, с който затвори дуела в своя изгода, само че по-впечатляващото за международния номер 9 бе, че загуби едвам шест точки на личен сервис в хода на целия мач.

And the crowd goes WILD
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР