Феликс Оже-Алиасим имаше изключително силен завършек на 2022-ра година, по

...
Феликс Оже-Алиасим имаше изключително силен завършек на 2022-ра година, по
Коментари Харесай

Измъкване в стил Худини: Оже-Алиасим навакса пасив от 0:2 срещу екзекутора на Вавринка

Феликс Оже-Алиасим имаше извънредно мощен свършек на 2022-ра година, по време на която завоюва дебютната си АТР купа, а след това и още три такива, с което упованията към него за новия сезон се повишиха доста в очакване на огромния му пробив в " мейджър " конкуренциите. Канадецът обаче с идването си на австралийска земя в Аделаида надалеч не убеди с представянето си и отпадна още на старта, като тези подозрения по негов адрес се ускориха след безпределно сложния му триумф в първия кръг на Аустрелиън Оупън против Вашек Поспишил.

Въпреки това, международният номер 7 въпреки всичко откри място във втория стадий на надпреварата, където обаче през днешния ден беше напът да капитулира пред непредизвиканите неточности от ракетата му, които бяха цели 48 на брой, и Алекс Молчан, който към този момент отстрани някогашния първенец от шампионата Стан Вавринка, само че до сензацията не се стигна и любимецът се наложи над непоставения си сътрудник за 3 часа и 5 минути, наваксвайки пасив от 0:2 сета - 3:6 3:6 6:3 6:2 6:2. По този метод международният номер 7 подпечата мястото си в третия кръг на конкуренцията и чака да срещне един всред Франциско Серундоло и Корентен Муте.

Началната фаза на опознаване в дуела сред двамата състезатели отмина без никакви завладяващи обстановки, което ни води до прословутия седми гейм, когато словакът на процедура обезвери Оже-Алиасим и грешките от ракетата на любимеца заваляха. В това време левичарят с дейностите си показваше забележително успокоение, като нито за секунда не се поддаде на напрежението да е във водещата роля на корта и записа откриващия сет против името си.

Със старта на втората част канадецът съумя да възвърне позицията си в миговете си на начален удар, като паритетът се поддържаше сред сервиращите. С преполовяването на сета обаче нов спад беляза представянето на Феликс, което даде отлични предпоставки на международния номер 53 да се откъсне напред в резултата, от които той се възползва, реализирайки пробив на нула, и удвои преднината си в обособените сетове.

В първата половина на третата част проследихме съвсем подобен процес с този в отминалите две, като салдото в съотношението на силите се виждаше с просто око. Всичко това ни води до преломния миг на конфликта, който се състоеше в осмия гейм, когато международният номер 7 с играта си нападателен проект разпростра цялостния си капацитет и се поздрави с късен пробив, донесъл му стопяване на задатъка на Молчан в общия резултат на дуела.

Видяното от представянето на Оже-Алиасим в края на третия сет се трансформира в показателно за това какво ни очакваше оттук насетне на корта и любимецът наложи напълно превъзходството си, като откри разлика от 4:0 в своя изгода. Впоследствие Феликс беше покрай това преимуществото му до придобие чудовищни размери, само че словакът оцеля и се разписа на електронното табло, преди шестият подложен в схемата да възвърне равенството в обособените елементи.

Решителният пети сет образно беше лишен от конспирация, откакто канадецът го направи да наподобява принципен с недостижимото си за екзекутора на Вавринка ниво и влезе в серия от пет следващи гейма на сметката си, която изцяло предреши крайния излаз на срещата, приключила с негов триумф и място в третия кръг на Аустрелиън Оупън.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР