Федералното министерство на транспорта на Германия наложи в понеделник забрана

...
Федералното министерство на транспорта на Германия наложи в понеделник забрана
Коментари Харесай

Германия забрани движението по пътищата на някои модели дизелови автомобили на компанията Даймлер



Федералното министерство на превоза на Германия наложи в понеделник възбрана на утвърждението на някои дизелови мотори на Daimler AG предвид на евентуален противозаконен програмен продукт, оповестява организация MarketWatch.

Решението последва изтеглянето от пазара през предходната седмица на някои от вановете Mercedes-Benz Vito с 1,6-литрови мотори Euro 6, откакто управляващите в страната обявиха, че са разкрили, че тези транспортни средства употребяват неразрешен програмен продукт за надзор на нездравословните газови излъчвания.

Министерството уточни, че " на засегнатите нови транспортни средства, които към момента не са регистрирани за първи път, би трябвало да бъде отхвърлен достъп до пътния трафик " в сходство с директивите на Европейската комисия.

По-рано в понеделник транспортният министър Андреас Шойер се срещна с основния изпълнителен шеф на " Даймлер " – Дитер Цетче, с цел да разиска въпроса и с цел да дефинира период до 15-и юни, в който немският авто колос да показа вероятни средства за разрешаване на казуса.

" Даймлер " съобщи през предходната седмица, че ще изтегли от пазара засегнатите коли и ще актуализира техния програмен продукт, с цел да го приведе в сходство, само че също по този начин означи, че възнамерява да апелира решението.

Трябва да се има поради, че до момента бяха конфискувани към 6300 автомобила със софтуерни несъответствия. Според немския ежедневник Bild am Sonntag обаче могат да бъдат наранени още 120 000 транспортни средства със същия вид дизелов мотор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР