Федерално бюро за разследване разказва историята на Ружа Игнатова в

...
Федерално бюро за разследване разказва историята на Ружа Игнатова в
Коментари Харесай

ФБР разказва за криптокралицата Ружа Игнатова, заради която инвеститори изгоряха с $4 милиарда

Федерално бюро за следствие споделя историята на Ружа Игнатова в своя подкаст. Българката е оповестена за интернационално търсене от 2017 година

Подкастът на ФБР за “криптокралицата ” е част от поредицата им епизоди за 10-те най-издирвани нарушители от американското правораздаване, предава бТВ.

Ружа Игнатова влезе в топ 10 на най-издирваните от ФБР тази година. Тя е едвам 11-ата жена в този лист от основаването му през 1950 година

“OneCoin е елементарен за потребление. OneCoin е за всеки. Правете заплащания на всички места, в международен мащаб. Това сме ние. Глобални жители на дребен свят, които желаят да създадат смяна ”. Този откъс е на Ружа Игнатова и с него стартира подкастът на ФБР.

Подкастът можете да чуете, той е изработен от Моника Гроувър от обществения офис на ФБР.

“Това е Ружа Игнатова, която приказва през 2016 година Известна като “криптокралицата ”, тя освен е съосновател на OneCoin, само че и е скорошно попълнение в листата на десетте най-издирвани нарушители на ФБР ”, споделя Гроувър.

Компанията на Ружа Игнатова бе рекламирана като “убиеца на биткойни ”. “Тя не промени света, а вместо това ограби вложителите с милиони долари ”, прибавя Гроувър.

Тя изяснява, че схемата стартира през 2014 година, а OneCoin е основана в България. Компанията се популяризира като нова виртуална валута. Гроувър споделя, че още тогава OneCoin е основана като лъжлива скица.

В подкаста се добавя, че Ружа Игнатова употребява редица похвати за привличане на вложители.

“Първо, тя се насочва към хора, които може да не са разбрали изцяло тънкостите на криптовалутите, само че са разчувствани от впечатляващата й автобиография, маркетинговите тактики на OneCoin и вълнението към криптовалутите ”, споделя Гроувър.

Следователите считат, че OneCoin е употребявал доста от термините, свързани с виртуалните валути, само че е представяла пред вложителите частна, централизирана верига, а не обществените блокчейн технологии, които употребяват останалите валути.

Така вложителите в OneCoin не са могли да наблюдават развиването на криптовалутата както и транзакциите. По този метод Ружа Игнатова съумява да притегли към 2 милиона вложители.

Схемата на “криптокралицата ” е в това, че OneCoin е единствен регулатор на валутата, а цената на криптовалутата се дефинира от компанията, а не от пазарното търсене.

Резултатът от схемата на Игнатова е, че вложителите губят еквивалента на 4 милиарда $, напомня Гроувър.

На 12 октомври 2017 година Ружа Игнатова е упрекната във връзка със схемата за машинация OneCoin и е издадена федерална заповед за ареста й. Разследващите считат, че тя е имала информация за това, че е разследвана. От 25 октомври 2017 година тя е в неопределеност. На тази дата тя е пътувала от София за Атина.

В момента тя е на 42 години и има кафяви очи и тъмнокафява до черна коса. Разследващите обаче считат, че тя може да е трансформирала външния си тип.

Ружа Игнатова владее британски, немски и български език. Тя може да пътува с подправен паспорт и да има известни връзки с България, Германия, Русия, Гърция и Обединените арабски емирства. Известно е, че е водила разточителен метод на живот, допълват от ФБР.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР