Федералният швейцарски монетен двор изсече най-малката златна монета, която светът

...
Федералният швейцарски монетен двор изсече най-малката златна монета, която светът
Коментари Харесай

Швейцария пусна най-малката златна монета в света

Федералният швейцарски монетен двор изсече най-малката златна монета, която светът е виждал. Тя е толкоз дребна, чe тpябвa дa ce вглeдaтe нaиcтинa от близко, зa дa видитe ĸaĸ световноизвестният физик Алберт Айнщайн ви ce плeзи, осведоми AP.

Монетата е с диаметър 2,96 милиметра и тежи едвам 0,063 грама, оповестяват от монетния двор на Швейцария, като показват, че може да бъде поръчана й онлайн. От нея ще бъдат изсечени общо 999 броя и ще се продава на цена от 199 франка. Наред с това ще бъде предоставена и специфична лупа, с която притежателите да могат да видят лицето на физика.

Златната монета съставлява формалната възпоменателна монета на швейцарския монетен двор за 2020 година и е в чест на трудовете на Айнщайн. Роден в южния немски град Улм през 1879 година, той прави гражданска война в света на физиката през 1905 година с формулата си E = mc² (енергията е равна на масата, умножена по скоростта на светлината на квадрат). От монетния двор обявиха, че се пробват да приложат това и при основаването на „ най-малката златна монета в света “, като употребяват безспорна акуратност, с цел да реализиран международен връх в сеченето на монети.

Айнщайн, който произлиза от еврейско семейство, прекара част от живота си в Швейцария и закупи швейцарско поданство. Той е живял в швейцарската столица Берн през 1903 и 1905 година, като точно там развива своята доктрина на относителността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР