Федералната прокуратура в Германия съобщи днес, че е обвинила в

...
Федералната прокуратура в Германия съобщи днес, че е обвинила в
Коментари Харесай

Прокуратурата в Германия е обвинила в шпионаж гражданин на Русия

Федералната прокуратура в Германия заяви през днешния ден, че е обвинила в шпионаж жител на Русия, работил в немски университет. Задържаният през юни м.г. Илнур Н. е обвинен, че е предавал на съветското разузнаване информация за европейски галактически технологии и по-специално за ракетата „Ариана“.

До задържането си той е работел като теоретичен помощник и откривател в университет в южната провинция Бавария, споделиха от прокуратурата, без да показват кой е университетът. Руската Служба за външно разузнаване се е свързала с Илнур И. не по-късно от ноември 2019 година, след което той се е съгласил да сътрудничи.

Имало е постоянни против сред него и пребиваващ в Германия резидент, на които съветският жител е предавал информация за галактически разработки и другите стадии от създаването на „Ариана“. Смята се, че обвиненият е получил общо 2500 евро за услугите.

Обвинителният акт е импортиран в съд в Мюнхен на 9 декември. Предстои съдът ще реши дали да даде ход на делото и за по кое време да го насрочи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР