Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобри

...
Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобри
Коментари Харесай

САЩ одобриха първото ефективно лекарство срещу Алцхаймер

Федералната организация по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) утвърди първото по рода си лекарство за закъснение на развиването на заболяването на Алцхаймер - " Leqembi ".

Торазработено от японската фармацевтична компания " Eisai " и основаната в Съединени американски щати " Biogen ". FDA изисква върху опаковката на лекарствотода бъде сложена информация, че непряк резултат от приема на този тип лекарство може да бъде оток на мозъка.

" Leqembi " е първото утвърдено лекарство, което освен работи при признаците на заболяването на Алцхаймер, само че и забавя процеса на нейното развиване и утежняване на когнитивните качества. Клиничните изпитвания демонстрират, че приемът музабавя процеса на развиване на заболяването с 27% при пациенти с раненстадийна болестта. Лекарството към този момент е получило ускорено утвърждение от FDA през януари, само че е належащо цялостно утвърждение, с цел да може да влезе в здравната система.

" Днешното деяние е първото удостоверение, че лекарство, ориентирано към главния болестен развой на заболяването на Алцхаймер, е посочило клинична изгода освен това опустошително заболяване ", съобщи Тереза Буракио, изпълняваща длъжността шеф на Службата по неврология в Центъра за оценка и проучване на медикаментите към FDA.

Болестта на Алцхаймер е необратимопрогресивно мозъчно заболяване. То постепенно унищожава паметта, мисловните умения и в последна сметка - способността за осъществяване на елементарни задания. Конкретните аргументи за заболяването към момента не са изцяло известни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР