Фаворитът за лидер на Консервативната партия и за премиер на

...
Фаворитът за лидер на Консервативната партия и за премиер на
Коментари Харесай

Борис Джонсън обещава бърз Брексит и бърз интернет

Фаворитът за водач на Консервативната партия и за министър председател на Англия Борис Джонсън даде обещание да постави завършек на цифровото разделяне с обезпечаване на оптичен широколентов интернет за всички до 2025 година След като бе подложен на критика, че отхвърли да взе участие нощес в телевизионните диспути сред кандидатите за поста на Тереза Мей, Джонсън написа в авторската си колонка във в. "Телеграф ", че ще форсира построяването на оптична мрежа за широколентов интернет.

"Правителството одеве дефинира цел за 100 % широколентов оптичен интернет - до 2033 година! Това е смехотворна липса на упоритост. Нека кажем довиждане на метода "маняна " (утре на испански) на Обединеното кралство към широколентовия интернет и да го осигурим за всички до 2025 година ", предлага Джонсън.

В края на май Джонсън съобщи, че Англия би трябвало да се приготви да напусне Европейски Съюз без съглашение. "Ние ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври със или без съглашение ", разгласи той по време на Швейцарския стопански конгрес.

Според него Англия може да построи "фантастични връзки за свободна търговия " с Европа, откакто напусне Европейски Съюз, само че също може да бъде герой за интернационална свободна търговия.

В началото на юни обаче някогашният външен министър даде обещание да не изплаща 39 милиарда английски лири (50 милиарда евро) на Брюксел като част от договорката за овакантяване, до момента в който Лондон не реализира ново съглашение, отговарящо на английските условия за Брексит.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, т.е. две години след подаването на документално съобщение за отдръпване. Въпреки това, членовете на Камарата на общините на Народното събрание на Обединеното кралство отхвърлиха плана за съглашение по отношение на периодите за Брекзит, който май беше реализиран по време на договарянията с европейските водачи.

В резултат на това Европейски Съюз се съгласи да отсрочи датата на напускането на Англия първо до април-май, след това до 31 октомври.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР