Фармацевтичният концерт Байер“ загуби делото в САЩ, което болен от

...
Фармацевтичният концерт Байер“ загуби делото в САЩ, което болен от
Коментари Харесай

Съдът в САЩ: „Раундъп“ причинява рак

Фармацевтичният концерт „ Байер “ загуби делото в Съединени американски щати, което болен от рак мъж поведе против него, обвинявайки го, че се е разболял поради приложимост на създавания от немския колос разрушител на бурени „ Раундъп “.

Съдът постанови, че глифозатът, който е главната съставна част на „ Раундъп “ е един от основните фактори, които могат да са причина за възникването на рак. Новината от Съединени американски щати стана причина за същинска злополука на тържищата. Само за един предиобед акциите на „ Байер “ се сринаха с 12 %.

Това е втори удар за „ Байер “, откакто предходната година съд в Съединени американски щати присъди обезщетение от 289 милиона $ на болния от рак Дюейн Джонсън. Парите би трябвало да заплати „ Байер “ и купеният от него „ Монсанто “.

Делото на болния обвинител в този момент – Ед Хардеман, се организира в две елементи. В първата трябваше да се реши дали „ Раундъп “ е една от аргументите за рака на лимфните възли, от който се е разболял обвинителят. След като правосъдните заседали отсякоха с „ да “, стартира втората част на процеса. В нея би трябвало да стане ясно дали „ Байер “ е знаел за следствията за здравето при потребление на препарати с глифозат и в случай че да, преднамерено ли това е недоизказано. За втората част на процеса към обвиняването на Хардеман се прибавят и обвиняванията на още 11200 тъжители.

„ Байер “ разгласи, че е отчаян от присъдата и продължава да счита, че има научни доказателства за това, че основаните на глифозат хербициди не предизвикват рак. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР