Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna, които до момента доминират пазара

...
Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna, които до момента доминират пазара
Коментари Харесай

Pfizer и Moderna могат да удвояват продажбите на ваксини през 2022 г.

Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna, които досега преобладават пазара на ваксини срещу Covid - 19, се чака да са доста покрай удвояване на продажбите на ваксини рез 2022 година, сочат данни на компанията за анализиране на здравни данни Airfinity. Според нея двете фармацевтични сдружения ще имат комбинирани продажби от 93.2 милиарда $, като предстоящите обороти на производителите на ваксини за 2021 година са надлежно за 31.3 милиарда и 17.6 милиарда $, оповестява Financial Times.

Според Airfinity целият пазар за предпазващите препарати ще се удвой следващата година, като AstraZeneca, Sputnik V и Johnson & Johnson ще са останалите с положително показване. Общата стойност на пазара за ваксини се чака да доближи 124 милиарда $ през 2022 година

Голям фактор за нарастването в продажбите ще бъде навлизането на Pfizer и Moderna в разрастващи се страни, до момента в който в по-богатите страни ще се търсят единични " буустър " дози, които да усилят имунитета на хора, които са се ваксинирали преди година. " Очакваме продължаващи високи равнища на продажби през 2022 година, защото страните търсят непрекъсната отбрана, а страните с ниски и междинни приходи търсят сходни равнища на имунизация с това, което доста страни с високи приходи са постигнали ", съобщи изпълнителният шеф на Airfinity Размус Бек. Според компанията през идната година ще бъдат закупени над 10 милиарда дози за поддържане на имунитета. 64% от оборота на Pfizer и малко над 75% от този на Moderna ще бъдат още веднъж генерирани в богатите страни, които имат доста по-висок % на имунизирани.

Според капиталовата банка SVB Leerink сметките на Airfinity не са точни. Анализаторът Джефри Порджс показва данните на банката, като те сочат, че Pfizer ще генерира 39.5 милиарда $ от ваксини през 2021 година и единствено 9 милиарда $ през 2022 година Причините за това съгласно банката са пониженото търсене в развитите страни, по-голямата конкуренция и по-ниските цени на препарата. От SVB Leerink обаче са съгласни, че Pfizer ще резервира водещата си позиция в бранша. " Те бяха първите, които получиха утвърждение за възрастни, първи се придвижиха, с цел да получат такова и за бустерната си доза, първи направиха стъпките, с цел да получат показанията за юноши, и първо ще получат утвърждението си от педиатрите ", сподели Порджс. Конкурентите във имунизационния отрасъл не са толкоз доста, като с изключение на AstraZeneca, Johnson & Johnson и Sputnik V утвърждение чака и американската компания Novavax, само че дата за решението няма. Германската CureVac, която е благосъстоятелност на фармацевтичния колос Bayer, предходната седмица се отхвърли повече да развива имунизацията си срещу Covid - 19, поради неприятни резултати в клиничните проби.

иРНК имунизациите, които не съдържат антигени от вируса, каквито са тези на Pfizer и Moderna, ще продължат да построяват по-голямата част от продажбите и през 2022 година " Ваксините с иРНК завоюваха надпреварата, тъй като наподобяват най-ефективни ", споделя Дейвид Дауди, доцент по епидемиология в Университета по медицина " Джон Хопкинс " в Балтимор. " Като се има поради, че тези ваксини са към момента високоефективни против съществени болести доста месеци по-късно, мисля, че ще бъде предизвикателство за други ваксини да ги конкурират ", изяснява той пред Financial Times.

Фармацевтичните компании Pfizer и Moderna, които досега преобладават пазара на ваксини срещу Covid - 19, се чака да са доста покрай удвояване на продажбите на ваксини рез 2022 година, сочат данни на компанията за анализиране на здравни данни Airfinity. Според нея двете фармацевтични сдружения ще имат комбинирани продажби от 93.2 милиарда $, като предстоящите обороти на производителите на ваксини за 2021 година са надлежно за 31.3 милиарда и 17.6 милиарда $, оповестява Financial Times.Според Airfinity целият пазар за предпазващите препарати ще се удвой следващата година, като AstraZeneca, Sputnik V и Johnson & Johnson ще са останалите с положително показване. Общата стойност на пазара за ваксини се чака да доближи 124 милиарда $ през 2022 година
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР