Фармацевтичната компания Пфайзер съобщи днес, че експерименталното и антивирусно хапче

...
Фармацевтичната компания Пфайзер съобщи днес, че експерименталното и антивирусно хапче
Коментари Харесай

Пфайзер обяви анти Ковид хапче 90% пазещо от болница и смърт

Фармацевтичната компания " Пфайзер " заяви през днешния ден, че пробното и антивирусно хапче против Ковид-19 смъква вероятността от хоспитализация и гибел с близо 90 % при високорискови пълнолетни хора, съобщи АП.

Конкурентното хапче на фармацевтичната компания " Мерк " към този момент бе утвърдено за приложимост във Англия, а Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA), както и Европейската организация по медикаментите (EMA) преглеждат заявката за утвърждението му в Съединени американски щати и Европейски Съюз.

От " Пфайзер " споделиха, че ще дават лекарството си за утвърждение пред FDA и интернационалните регулатори допустимо най-скоро, откакто самостоятелни специалисти предложиха да бъде прекъснато проучването на препарата заради недвусмислените позитивни резултати. След подаването на настояването утвърждението може да отнеме от седмици до месеци. Ако компанията получи нужното позволение, ще продава препарата под комерсиалното название Paxlovid.

" Пфайзер " разгласява предварителните резултати през днешния ден, основани на проучване, обхващащо 775 пълнолетни. При пациентите, които са получили лекарството дружно с още един антивирусен препарат скоро след насърчаване на признаци на Ковид-19 е имало с 89 на 100 по-малко случаи на хоспитализация и гибел след един месец спрямо пациенти, получили плацебо. Под 1% от пациентите, приели лекарството, се е наложило да бъдат приети в болница и нито един не е умрял. В контролната група 7% са били приети в болница и седем души са умряли.

" Надявахме се да сме създали нещо извънредно, само че е същинска необичайност да видиш велико лекарство с близо 90% резултатност и 100% отбрана от гибел ", съобщи доктор Микаел Долстен, основен теоретичен началник на " Пфайзер ".

За съпоставяне, лекарството на " Мерк " под името " Молнупиравир ", което към този момент е утвърдено във Англия и се чака утвърждението му в Европейски Съюз, е посочило, че понижава риска от хоспитализиране или гибел с към 50%, напомня " Ройтерс ".

От " Пфайзер " не са дали елементи за страничните резултати. Данните от проучването още не са оповестени за инспекция от външни специалисти, което е идната стъпка при одобряване на нови медицински изследвания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР