Фалшиви новини, снимки и публикации относно военните конфликти между Украйна

...
Фалшиви новини, снимки и публикации относно военните конфликти между Украйна
Коментари Харесай

Все повече фалшиви новини, снимки и видеа заливат социалните мрежи

Фалшиви вести, фотоси и изявления по отношение на военните спорове сред Украйна и Русия в Европа и Израел и Палестина в Близкия изток безусловно заливат обществените мрежи . Това съобщи специалистът по киберсигурност Борис Колев пред „ Bulgaria ON AIR “.

Той добави, че огромна част от потребителите се доверяват елементарно на тази информация и я споделят в своя профил, като по този метод неумишлено оказват помощ дезинформацията да доближи до повече хора.

Според него с все по-широкото нахлуване на изкуствения разсъдък се чака удвояване на количеството подвеждаща и подправена информация . По думите му могат да се вземат краткосрочни ограничения, които да филтрират наличието посредством автоматизирани логаритми , само че на процедура това може да стане часове, откакто е издание на едно подправено видео да вземем за пример.

Борис Колев също по този начин предизвести, че не всички медии разполагат с нужния програмен продукт, който може да засече разобличаването на подправени изображения и видеоматериали . Той предизвести, че всяко разпространяване на дезинформация може да докара до усилване на споровете и принуждение в действителния живот .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР