Фалшива новина е, че БСП е дала министри за служебен

...
Фалшива новина е, че БСП е дала министри за служебен
Коментари Харесай

Нинова отрича, че трима от БСП ще станат служебни министри: Фалшива новина е

Фалшива вест е, че Българска социалистическа партия е дала министри за длъжностен кабинет. Това написа в своя профил във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
По думите ѝ, имало " подправени вести ", че Българска социалистическа партия се е съгласила Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев да бъдат служебни министри.
" В Българска социалистическа партия решения за присъединяване в държавно управление се вземат само от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от Българска социалистическа партия ", написа Нинова в обществената мрежа.
 Прецедент: Парламентът работи като служебно държавно управление - единствено приготвя изборите Прецедент: Парламентът работи като служебно държавно управление - единствено приготвя изборите
Свидетели сме на забавен казус. Работата на настоящето Народно заседание няма аналог в най-новата ни политическа история. То най-ве...

Припомняме, че преди да бъдат извършени постоянните парламентарни избори на 4 април, имаше доста клюки, че ще се стигне до служебно държавно управление, което да довърши третия управнически мандат на кабинета на Бойко Борисов. Това не се случи, само че в този момент служебно държавно управление е неизбежно.
Очаква се още идната седмица да стане публично явен съставът му. Засега президентът Румен Радев разяснява само, че. Държавният глава обаче сподели и пред Нинова, когато тя връщаше мандата за сформиране на постоянно държавно управление, че да вземат участие в служебния кабинет.
" Нашето предпочитание беше да има държавно управление на България, което да реши няколко значими въпроса – да одобри обществени и стопански, да приготви Плана за възобновяване и резистентност и да направи проверка за разграждане на модела Борисов. В името на тези цели подадохме ръка на втората политическа партия, само че уви тя не беше поета, а новите политически субекти заявиха, че не биха подкрепили държавно управление даже с надпартийни за България цели. В подобен случай е ясно, че няма справедлива опция да съставим кабинет. Няма смяна в нашата позиция, тъй че заповядайте, връщаме мандата " - по този начин Нинова изясни за какво Българска социалистическа партия не направи опит да сформира държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР