Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет,

...
Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет,
Коментари Харесай

Заков: Сигналът за бомба на борда на самолета е фалшив


Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия аероплан, на който дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ през вчерашния ден. Това сподели пред публицисти министърът на отбраната , който участва на заключителния стадий на многонационалното обучение " Trojan Footprint 22 " в региона на учебно-тренировъчен комплекс " Црънча ". 

По думите му това е общоприета процедура, която се прави, когато има проблем с цивилен полети. Въздушните сили оказват такава помощ. 

" Това, което ни тормози е, че такива случаи стават регулярни и би трябвало да се изследва повода. Очевидно става въпрос за подправена информация, само че би трябвало да се реагира и да се окаже помощ ", добави Заков.

Припомняме, че в сряда следобед дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ на пътнически аероплан, за който е подаден сигнал за евентуално съществуване на взривно устройство на борда. 

При осъществяване на действителна задача по  " Air Policing "  българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си сътрудници, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР