ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Димитър Стоянов за ФАКТИ: Подозирам, че Борисов и Пеевски може да бъдат разследвани за зависимости от режима на Путин

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Считам, че предвид на документите, до които всички ние имаме достъп - тези, които бяха оповестени от Васил Божков, и предвид на хипотезата за свидетелски показания, има най-малко теоретична опция да се стигне до внасяне на обвиняване ". Това сподели за ФАКТИ проверяващият публицист от BIRD.BG Димитър Стоянов по отношение на опцията на Бойко Борисов да бъде повдигнато обвиняване от прокуратурата.

Часове след ареста на някогашния министър председател, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, които към този момент са освободени, от медията ни потърсихме Стоянов за коментар, защото той е бил дейна част от ред журналистически следствия, свързани с корупционни схеми на някогашните ръководещи.

" За да се стигне до внасяне на обвиняване би трябвало да имаме и магистрат, който има вътрешна увереност, която всекидневно се построява въз основата на обстоятелства. Необходим е магистрат, който е уверен, че е сбъднат състав или сформира на закононарушение и респективно има доказателства за реализирането на тези сформира. Моето мнение, без да бъда магистрат, е, че тук имаме осъществени сформира на престъпни закононарушения. Какъв обаче ще бъде погледът и какво ще бъде вътрешното разбиране на един наблюдаващ прокурор, аз не мога да кажа. Знаем обаче, че в България вътрешното разбиране на редовия прокурор значително е повлияно от вътрешното разбиране на административния началник (б.р. т.е. от основния прокурор). А аз съм твърдо уверен, че Иван Гешев е държан в зависимости и от страна на ГЕРБ, и от страна на Движение за права и свободи ", разяснява проверяващият публицист.

Запитан дали е оптимист, че може да произлезе нещо действително от ареста на Борисов, който повтаряме - към този момент е освободен, Димитър Стоянов отговори по този начин: " Силно казано ще е, в случай че кажа, че съм оптимист. Но съгласно мен несъмнено има данни за осъществено закононарушение ".

" В годините сред 2012, след това и 2013, когато аз се причислих към екипа на " Биволъ " и по този начин до 2020 година, когато стартирахме Bird.bg, непрекъснато е имало данни за закононарушения, към които по един или различен метод, в едно или друго качество, е съпричастен Бойко Борисов. Само че през тези години, над 10 почти, ние не сме видели никакво предпочитание от страна на управляващите да вземат поради нашите разкрития. Сега може би е подобаващият миг. Нещо ми подсказва, че това решение за следствието против Борисов и интервенцията да бъде стартирана в този момент, има отношение към обстоятелството, че българската страна с бюджетни средства построи българския дял на Турски поток, който обслужва единствено и само режима на Путин. А сега този режим е очевидно неприятелски на Европа. Дали ще се проверява има ли и в случай че има - какви са зависимостите на Бойко Борисов от режима на Путин, и има ли и в случай че има - какви са зависимостите на Делян Пеевски от режима на Путин, аз не мога да кажа, само че допускам, че ще се тръгне в тази посока. Поле за изява на проверяващите има, само че какво ще стане - не е моя работа да предсказвам ", съобщи още Стоянов пред медията ни.

Тъй като проверяващият публицист загатна името Делян Пеевски, попитахме го дали можем в скоро време да чакаме дейности на управляващите и против депутата от Движение за права и свободи.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Димитър Стоянов отговори по следния метод на този въпрос:

" Пеевски към този момент е обиден. И то доста съществено. Аз смятам, че едни немислими за естествения човешки разсъдък негови активи попаднаха в ръцете на един фонд, ръководен от един някогашен министър на защитата на Съединени американски щати и след глобите по " Магнитски " той в никакъв случай няма да има допир до тези свои активи. Също по този начин мисля, че в обозримо бъдеще против Пеевски ще бъде стартирано наказателно гонене. Както и против останалите глобени по закона " Магнитски ". Чакаме да забележим този законопроект, за който министър Василев загатна (б.р. български закон за използване на външни санкции).

" До този миг Борисов някак си беше останал недостижим, тъй като върху Пеевски, върху Илко Желязков и Васил Божков имаше наказания от страна на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Борисов не беше глобен по никакъв метод. Сега обаче към този момент сме очевидци на неговото задържане (б.р. към този момент и освобождаване) и на данни за стартирано досъдебно произвеждане. Уравнението е променено ", сподели в умозаключение проверяващият публицист от BIRD.BG.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР