ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Официално за ваксинацията срещу Ковид – 19

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Светът стана сергия, на която държавни служители и частници продават нашите тела. Налагат ни да се имунизираме против Ковид – 19, макар че утвърдените до момента средства не са ефикасни. От мънканията на неуверените експерти излиза, че това не са ваксини, а пробни препарати, краткотрайно усилващи имунната система. Вместо да строят лечебни заведения за тежко болните и да покачват квалификацията на лекарите, Брюксел и националните държавни управления взеха решение да задушат казуса с купища пари. Подариха на огромните фармацевтични компании милиарди и наподобява, че безконтролното харчене и неприятната организация са измежду аргументите към този момент в аптеките да няма евтини и безвредни лекарства против Короната. Оставяме встрани разните «-вири», станали известни при започване на епидемията - да не дава Господ да стигнем до ситуацията, когато ще са ни нужни!

По принцип основаването на противовирусни препарати е комплицирана задача. Тъй като вирусите не имат личен клетъчен уред за самовъзпроизвеждане, те подчиняват непознати живи кафези, с цел да се развъждат, и по тази причина в битката против тях не може да се употребяват оценките сред патогена и хазяина (така, да вземем за пример, работят антибиотиците). А още техните белтъци мутират бързо, създавайки съзвездия от варианти.

Случаят с Ковид – 19 е безизходен и поради неразбирането на биологичните процеси, които протичат в изумения от инфекцията организъм – до момента в който избран брой инфектирани умират (тук вероятно би могло да зародят въпроси също към персоналните лекари, болничния личен състав и статистиката), доста други прекарват заболяването безсимптомно. Учените пробват най-различни средства за лекуване с вярата, че току-виж нещичко подействало. Обаче такива колективи са доста и за жалост всеки от тях популяризира своите достижения, преиначавайки волно или несъзнателно резултатите. Затова от купа оферти е мъчно да се отсее същинският лек от шмекерията. Проблемът би се решил елементарно с централизирането на клиничните изпитвания, но против сходно решение недоволстват последователите на пазарния метод (за него, в случай че ви е забавно, може да бъде отдаден обособен текст).

Друго усложнение за откривателите е, че множеството хора с Корона оздравяват, освен това нормално доста бързо. Съответно събираната информация за положението им е незадоволителна, с цел да може сигурно да се знае дали изпитаното върху тях лекарство е помогнало, или всичко би минало добре и без него.

Противовирусните препарати се одобряват в тъкмо избран миг и скоро стават ненужни. Няма по какъв начин да ги вземат всеки ден за профилактика, а и въобще болшинството от нас би се оправило и без тяхна помощ. В тази връзка се сетих за изказването на един експерт, съгласно който фармацевтичните компании не се интересуват изключително от основаването на противоковидни молекули, тъй като смятат, че епидемията не е толкоз сериозна и разноските за изследване и произвеждане биха се изплатили по-бавно.

Пласьорите на пробните наложителни ваксини заобикалят горепосочените спънки. Получили поддръжка на най-високо ниво, наследниците на лекар Менгеле тестват своите препарати върху стотици милиони индивиди и без никакъв риск получават големи облаги. Така се случва, когато транснационалните компании надвиват над страната.

Това е първата част на материала за имунизацията. За да не стане писаницата ми прекомерно дълга, спирам тук. Останалото ще показва по-нататък. Благодаря ви, че прочетохте текста!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР