ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Адв. Емил Василев: Предричам победа на ИТН и поне 10% по-ниска избирателна активност в неделя

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Предричам победа на Има Такъв Народ и най-малко 10% по-ниска изборна интензивност в неделя. Машинното гласоподаване действително и обективно попречва класическите схеми за пазаруване на гласове, които се прилагаха от всички партии във властта през последните 20 години - освен от ГЕРБ, само че и от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и остарялата десница.

Това разяснява във " Facebook " адв. Емил Василев.

Първите данни за пазаруване на гласове аз персонално получих още по времето на Царя, когато Национална движение „Симеон Втори" влезе в циганските квартали. Преди това имаше единствено бири и кебапчета, само че пари почнаха да се дават за пръв път на едни локални избори през мандата на Национална движение „Симеон Втори". После схемите се усъвършенстваха, българите също започнаха да си продават гласа, само че всичко се върти към разнообразни модификации на " индианската нишка " - дават ти попълнена бюлетина отвън секцията, която пускаш в урната, а изнасяш празна бюлетина, против което получаваш 30-50 лв..

Биенето на печати след това въобще не спря тази скица, тъй като навън купувачите си имаха щемпел на секцията. В манипулирането на вота се включи и поправянето на секционния протокол след края на изборния ден. Сега всичко това няма по какъв начин да се случва, с изключение на в селските секции под 300 души, където остава хартиеното гласоподаване. Това значи, че на 11-ти ще имаме значително понижена изборна интензивност, тъй като има стотици хиляди хора, които няма да отидат до урните в случай че не им бъде платено. А купувачите няма да са склонни да си хвърлят парите без гаранции, че вотът е сбъднат вярно. Да, партийните десетници и стотници отново ще работят из кварталите и селата, като ще търсят контакти на персонална основа, като гаранция.

Но резултатът няма да е същият, както с индианските влакна, подправените протоколи и купените секционни комисии. Готов съм да се обзаложа, че интензивността в ромските квартали няма да надвиши 15%. Най-потърпевши ще са от ГЕРБ. Още повече, че на тяхна страна няма да е държавната машина. Обществена загадка бе, че преди време Цецо вкарваше в схемата всички налични полицейски сили на Министерство на вътрешните работи, с цел да сплашват който би трябвало и даже да провеждат и охраняват схемите за покупка на гласове. Целият престъпен контингент също с това се занимаваше под протекциите на родната полиция. Отпадането на тези фактори евентуално ще докара до първо място на Слави, другояче подредбата след втория ще си остане същата. Вероятно Демократична България ще настигне Българска социалистическа партия, тъй като стартира да си връща електоралните вересии от Баце, само че надали ще я задмине.

По-ниската изборна интензивност ще подсигурява и влизането на Мая. Патриотите евентуално отново ще са извън, защото са директно пострадали от прекъсването на класическите схеми за покупка на гласове. За мен по-интересният въпрос е дали партиите на смяната ще съумеят да се доберат до заветните общо 121 депутата, с цел да не зависят от Кори и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление и за пробутване на законодателни промени, преди всичко преустановяване на мандатите на всички държавни органи, които години наред го играеха пазители и крепители на олигархичния кръг на Баце.

След това ще следва в действителност сериозната работа за структурни и организационни промени на държавната администрация и основаване на нова нормативна база във всички браншове. Дано новите ръководещи имат ум да се обкръжат от честни хора и специалисти, които са наясно по какъв начин се вършат тези работи. Ако ще си играят единствено на възмездие и лични промени до на никое място няма да го докарат. Крайно време в играта да влязат представители на дребния и междинния бизнес и самостоятелни специалисти на мястото на олигархичните марионетки, посредством които се управляваше страната през последните 12 години.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР