ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Има официални твърдения, че COVID е бил изкуствено създаден

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Facebook блокираше информации, че коронавирусът е с неестествен генезис. Сега споделят, че прави тъкмо противоположното, откакто има публични изказвания, че бил изкуствено основан.

Е видя ли се в този момент, че Тръмп изпревари науката - той сподели, че бил основан в китайски лаборатории преди учените.

Любима тематика на конспираторите е за основани в лаборатории вируси. Само че в случай че разгласят ковид за изкуствено модифициран, а не с генезис от прилепи, в каквито живее, какво да кажем за птичия грип, за свинския грип, за вируса на СПИН (пренесен от маймуни). И те ли са такива? За СПИНА също настояват за генно инженерство, и разногласията не престават. Испанският грип (вирусът му е тип свински грип) е умъртвил 50-100 млн. души във време, преди науката да може да модифицира вируси.

И щом SARS-Cov2 е изкуствено основан какви са SARS-Cov1 (по-смъртоносен, само че не толкоз заразен) и MERS (още по-смъртоносен)? И двата вируса се срещат у прилепи, единият се появи отново в Китай, където ядат какво ли не, другият в арабския свят, където ядат камили, върху които прилепи са пренесли вируса.

Интересни времена, обществото е разграничено и елементи от него имат вяра в противоположни неща, учените също. И Facebook ще се разчекне на кого да позволява изказванията.
А да забележим дали ще ме глоби за този пост.

Иван Бакалов, Facebook
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР