Факт е, че виртуалните валути са навсякъде. Това е технологичен

...
Факт е, че виртуалните валути са навсякъде. Това е технологичен
Коментари Харесай

Имат ли бъдеще криптовалутите? На ход е световната финансова общност

Факт е, че виртуалните валути са на всички места. Това е софтуерен артикул, който в началото се подценяваше. Но в този момент, криптовалутите са на масата на финансистите. Световната финансова общественост би трябвало да вземе решение, какво вършат с този инструмент.

Има два разновидността за подобен инструмент – или да се одобри от международната финансова общественост или да не се приеме.

Ако международната финансова общественост одобри тези валути като инструмент, който да употребява, те ще се развият бързо и това може да значи, че в някакво обозримо бъдеще другите ни познати валути ще правят отстъпка. 

Другият вид е този инструмент да не се одобри. Тогава криптовалутите бързо ще се обезсмислят.

Но в случай че този инструмент се схване от множеството стопански системи, това ще е инструмент, който ще се употребява.

Чисто софтуерно по-интересна е технологията зад виртуалните валути. Тя не е революционна като концепция, не е нещо, което не го е имало. Но развиването й по този метод, по който се разви с криптовалутите и така нататък блокчейн технология, дава опция да се мисли и към този момент намира приложение в доста други направления, свързани отново с цифровизация на обществото. Технологията дава опция да се цифровизират по метод, по който мъчно биха могли да се компрометират най-различни масиви от данни. Особено административни такива.

Всякакви регистри с имотни покупко-продажби, всевъзможни банкови транзакции и така нататък, биха се съхранявали по метод, по който никой не може да ги модифицира. Т.е., когато се случи нещо – то се случва и никой не може да каже, че не се е случило. Коригирането на неточност в един подобен масив не е с редактиране на остарялата информация, а с прибавяне на нова. Т.е. постоянно за всичко еднопосочно може да се види, какво се е случило, по какъв начин се е случило, от кого се е случило. Това, което би било доста огромна и освен софтуерна стъпка за обществото.

Това значи бистрота.

Темата евентуално е болезнена за доста хора, институции и бизнеси, само че това е методът доста неща да се ускорят и доста големи сиви или тъмносиви браншове да избледнеят бързо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР