Факт е актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. След

...
Факт е актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. След
Коментари Харесай

Парламентът се забърза и прие актуализацията на парите за здраве

Факт е актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса. След вчерашните разногласия на второ четене и неуспех на гласуването въпреки всичко депутатите гласоподаваха в пленарна зала за приемането на спомагателните пари за здраве.

В последна сметка парите за касата ще се усилят с към 105 милиона лв.. Първоначално нарастването, най-малко на първо четене, следваше да бъде с 29 милиона повече. Индексацията на пенсиите, призната обаче с бюджета на Държавното публично обезпечаване докара до смяна на предварителните калкулации за парите на касата, тъй като в първичните планове влизаха парите от обществените добавки за пенсиите.

Бюджетът на касата ще бъде уравновесен и институцията няма да влиза в недостиг - това е желанието, заложено в новите проектоприходи и проекторазходи. По-голяма част от парите ще отидат за справяне със последваща коронавирус вълна и добавки за медиците на първа линия. Освен това по новоприетите правила спомагателни средства към този момент ще получават и фармацевтите, работещи на първа линия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР