Факелът за щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио

...
Факелът за щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио
Коментари Харесай

Представиха официално факела за щафетата с олимпийския огън за Токио 2020

Факелът за щафетата с олимпийския огън за Игрите в Токио 2020 беше показан публично през днешния ден на гала в японската столица.

Факелът е с цялостен " златна сакура ", тежи към 1.2 км и е направен от алуминий.

Един от най-известните знаци на пролетта в Япония са превъзходните розови вишневи дървета, наричани още сакура.

Факелът е изработен в подобен жанр, че да изобрази формата на пламъка. Петте светлинки, предавани от венчелистчетата, се събират в центъра на факела.

#
###Tokyo2020 #TorchRelay # pic.twitter.com/C3ixAyqv0P
— SPORTS JAPAN GATHER (@SJGather) 20 март 2019 година Забележителното е, че част от материала за направата, е взет от рециклиран алуминий, употребен при построяването на краткотрайни жилища в североизточната част на страната, наранена от земетресението и цунамито през 2011 година. Така основателите на факела желаеха да почетат всички потърпевши от бедствието на 11 март 2011 година, и да поддържат процеса на възобновяване на района.

Очаква се олимпийският огън да бъде разпален на 11 март идната година, с цел да се означи още веднъж нещастието. След това на 20 март той ще дойде в Япония, а на 26 март щафетата с олимпийския огън ще стартира от префектура Фукушима. Фукушима също ще бъде хазаин на надпреварите по бейзбол и софтбол, които са част от олимпийската стратегия за първи път.

Олимпийските игри в Токио 2020 ще се проведат от 24 юли до 9 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР