Facebook рискува да пренебрегне най-съществената характеристика на метавселената и предстоящата

...
Facebook рискува да пренебрегне най-съществената характеристика на метавселената и предстоящата
Коментари Харесай

Facebook може да направи голяма грешка със своята метавселена

Фейсбук рискува да пренебрегне най-съществената характерност на метавселената и идната смяна в държанието на потребителите, в случай че не сътвори принадлежности за  цифрова благосъстоятелност, счита пионер в областта на виртуалните светове, представен от Ройтерс.

Гигантът в областта на обществените мрежи раздруса софтуерния свят предишния месец, откакто промени името си на Meta и заяви, че насочва вниманието си към така наречен метавселена – виртуална среда, в която хората ще могат да взаимодействат между тях чрез аватари

Липсата на детайлности, оттатък ребрандирането на Фейсбук, обаче карат доста запалянковци в сферата да се съмняват, че компанията ма Марк Зукърбърг е подготвена да отговори на упованията на хората от това пространството.

„ Това, което Фейсбук прави e „ подправена метавселена “, в случай че компанията изясни по какъв начин можем в действителност да притежаваме неща в нея “, разяснява Ят Сиу, ръководител и съосновател на Animoca Brands – компанията която влага в и основава платформи за метавселени.

„ Дотогава това е просто Дисниленд. Това е хубаво място, където желаеме да прекараме известно време, само че не и да живеем. Това не място, където можем да изградим същински бизнес “, разяснява той.

Примерите за високия интерес към придобиването на благосъстоятелност във виртуални светове стават от ден на ден, като неотдавна виртуален имот в основания на блокчейн онлайн свят Decentraland бе продаден за 2,4 млн. $. В Decentraland собствеността на виртуалната земя се купува и продава под формата на незаменяемите токени, по-известни като NFT. NFT-тата съставляват крипто актив, който потвърждава собствеността и достоверността на неповторим виртуален обект през блокчейн. За закупуване на земя криптоентусиасти употребяват криптовалутата на Decentraland – MANA.

Навлизането на Фейсбук в това пространство ускори доста интереса към него. Според Сиу обаче собствеността на виртуалните активи е в основата на интереса и Фейсбук рискува доста, в случай че не успее да се съобрази с това.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР