Facebook подготвя голяма промяна във философията на компанията с акцент

...
Facebook подготвя голяма промяна във философията на компанията с акцент
Коментари Харесай

Facebook готви голяма промяна, която ще постави акцент върху сигурната лична комуникация

Фейсбук приготвя огромна смяна във философията на компанията с акцент върху сигурната персонална връзка, съобщи основателят й Марк Зукърбърг в .

Вместо да насърчава обществената връзка както е сега с стартирането на статуси и мнения, компанията ще обърне по-сериозно внимание върху персоналните известия, добавя bTV. Зукърбърг разяснява, че това ще стане след промени, които ще разрешат потребителите на “Инстаграм ”, “Фейсбук ”, “УатсАп ” и “Месинджър ” да си изпращат известия. За разлика от обществените известия, които всеки ден пускаме в персоналните си профили в обществената мрежа, тази връзка ще може да бъде изтривана след избран интервал от време.

Зукърбърг разказва идната смяна като прекосяването от “дигитален градски площад ”, каквото сега съставлява “Фейсбук ”, към “дигитален хол ” – доста по-малки групи от хора ще могат да споделят в предпазена среда.

“Ние строим основата на обществената връзка онлайн в посоката, която хората желаят – да беседват несъмнено и персонално. Смятам, че платформа, фокусирана върху предпазената връзка ще стане доста по-важна в сравнение с актуалните платформи ”, разяснява Зукърбърг.

Новата посока, в която ще тръгне компанията тормози Силиконовата котловина, като се появиха мнения дали “Фейсбук ” ще може да таргетира реклама онлайн в платформа, която е ориентирана най-вече към персоналната връзка. Зукърбърг не разяснява в детайлности по какъв начин тъкмо ще се случи смяната, само че означи, че е наясно със скептицизма на масите към обществената мрежа, изключително след свадите с персонални данни.

“Честно казано нямаме доста добра известност в построяването на услуги, които пазят персоналните данни и в исторически проект постоянно сме се фокусирали към принадлежности за обществено шерване. Но неведнъж сме показвали, че можем да се променяме и да даваме на хората услуги, които в действителност желаят, в това число персоналните известия ”, написа той в изказването си.

Все още не е ясно какъв брой време ще отнеме плануваната огромна смяна.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР