Фабио Куартараро има огромна планина за катерене в Гран При

...
Фабио Куартараро има огромна планина за катерене в Гран При
Коментари Харесай

Куартараро преди решителното състезание в MotoGP: Нямам какво да губя

Фабио Куартараро има голяма планина за катерене в Гран При на Валенсия този уикенд, в случай че желае да отбрани своята купа в MotoGP.

Преди старта на „ Рикардо Тормо “ французинът изостава с цели 23 точки от Франческо Баная, което значи, че водачът на Ямаха ще гони наложителна победа в неделя. Освен това ще му би трябвало и цялостен неуспех за Баная, който ще би трябвало да приключи отвън топ 14, с цел да може Куартараро да стане повторен първенец.
 Ще сътвори ли Куартараро знамение във Валенсия? Ще сътвори ли Куартараро знамение във Валенсия?
„ Целта ни е ясна, имам единствено една цел в главата си. Аз нямам какво да изгубвам, тъй че ще дам най-хубавото от себе си, с цел да се боря за успеха. Разбира се това не е най-хубавата обстановка за шампионата, само че е добра обстановка, с цел да не ми пука. Каквото и да се случи сезонът ще може да бъде избран като сложен, само че прекрасен “, сподели Куартараро по време на формалната конференция през вчерашния ден.

Той също по този начин съобщи, че стартирането от първата редица в неделя ще бъде ключовео за възможностите му за успеха. 
 Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас
„ Ще е значимо да съм на първата редица, най-много тъй като предходната година тук имахме проблеми с налягането на предната гума. Тази година имаме с една стъпка по-твърди гуми, което ще ни помогне. Знаем какъв брой значимо е за нас това, тъй че съм убеден “, изясни французинът.

И за край той разяснява и цялостното си показване през годината, в която в един миг той водеше с 91 точки на Баная. 

„ Преди старта на сезона имахме неприятни вести за мотора и началото не беше положително. Аз се оплаквах доста, тъй като работихме доста да намерим нещо в мотора, само че най-после нямаше прогрес и по тази причина не бях оптимално фокусиран. Но като цяло имах добра първа половина, след което резервирах равнището си във втората, само че другите водачи и производители се усъвършенстваха.

„ Допуснахме и малко неточности, само че като цяло в сезон като този научаваш доста. Не беше най-хубавото, само че не и толкоз неприятно, въпреки всичко още сме в битката за купата. Натрупахме доста опит през този сезон, който ще ни помогне за бъдещето “, съобщи Куартараро.

Снимки: MotoGP

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР