Езикът на тялото е универсален начин да изразиш себе си,

...
Езикът на тялото е универсален начин да изразиш себе си,
Коментари Харесай

Наблюдавай внимателно гаджето си! Ако често излъчва някой от тези сигнали, най-добре се разделете

Езикът на тялото е повсеместен метод да изразиш себе си, без да е нужно да казваш и една думичка. В връзките сред мъжа и дамата той е толкоз значим, че може повлияе на връзката доста повече от думите.
„ На доста хора, изключително на мъжете, им е извънредно мъчно да показват мислите си с думи. Така езикът на тялото придобива огромно значение за съхраняването на връзките сред двама души или тъкмо назад – сигнал, че сте създали неверен избор “, счита специалистът по езика на тялото Яна Герман. За страдание, поради напрежението и умората рядко обръщаме внимание на знаците на личното си тяло, способно да ни подсказва значими неща. Предлагаме ти да се запознаеш с част от значимите сигнали на тялото, на които би трябвало да обърнеш внимание, в случай че се съмняваш в връзките с колегата ти.

Раздалечаване един от различен
Някои считат, че дистанцията укрепва възприятията. Други настояват, че точно това унищожава връзките. Идеалната интимна зона се намира някъде сред 0 и 45 см. Ако ти или сътрудникът ти сте отдалечени или не желаете да се държите за ръка, то това е доста огромен мотив да се замислите.

Склонност към самоубеждаване
Ако връзката ви е мощна, няма да ти се желае да анализираш всяко деяние или стъпка на половинката си. Веднага щом се появят подозрения или започнеш разговор със себе си, в който обичаният е съществена тематика, би трябвало да се замислиш за вероятността на вашите връзки.

Различно движение на вървене
Струва ти се такава дреболия, само че идентичното движение по време на придвижване приказва за вътрешен синхрон сред сътрудниците. Влюбената двойка подсъзнателно се старае да върви с идентични крачки и движение, като че ли се придържа към невидима линия. Когато тази естетика е нарушена, това значи единствено едно – проблеми сред сътрудниците.

Наличие на самодоволна усмивка
Тук става въпрос точно за снизходителната усмивка по адрес на колегата. Усмихвайки се самодоволно, човек подсъзнателно демонстрира, че усеща предимство в връзките. В една здрава връзка сътрудниците са равни. Ако постоянно те гледат отвисоко и получаваш самодоволни усмивки, си коства да се замислиш дали в действителност си заслужава да си с този човек.

Сбръчкани вежди
Изследванията на професора по логика на психиката Джона Готман са посочили, че презрението е една от основните аргументи за разлъка. А сбръчканите вежди са ослепителен индикатор за рецензия и наказание. „ Никой не обича да го подлагат на критика. Когато човек забележи, че сътрудникът му го гледа неоправдателно, той подсъзнателно стартира да се отбранява, с цел да се отбрани. А това води единствено до появяването на нови проблеми “, споделя Готман.

Безразличие
Когато сътрудникът ти обръща тил, не те гледа в очите, стартира да приказва по телефона, преди диалогът ви да е завършил, прекъсва те, не те слуша и закъснява, това приказва, че е апатичен към теб. Игнорирането и протестът са образец за манипулиране или подтискане. Нежеланието на колегата да взима под внимание мислите и гледната ти точка, е симптом, че това не е индивидът, от който се нуждаеш.

Докосване на врата по време на диалог
Всички си имаме някакви способи, с които се успокояваме при прочувствени обстановки. Когато даден човек е обезпокоен, уплашен, не се усеща в сигурност или е нервозен, той стартира да пипа врата си. Докосването приказва и за това, че той крие нещо от колегата си. Гърлото е „ вратата “ за думите, което го прави една от най-уязвимите елементи на нашето тяло.

П риятелско потупване по гърба
Приятел може да ви потупа по гърба в символ на поддръжка и утвърждение. Но е доста подозрително, когато мъжът до теб избира лекото потупване пред мощната прегръдка. Погледни истината в очите: с гаджето ти не сте съотборници, а влюбена двойка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР