Еврото поскъпна до тригодишен максимум днес преди заседанието на Европейската

...
Еврото поскъпна до тригодишен максимум днес преди заседанието на Европейската
Коментари Харесай

Еврото поскъпва в очакване ЕЦБ да спре стимулите

Еврото нарастна до тригодишен най-много през днешния ден преди съвещанието на Европейската централна банка (ЕЦБ) по-късно през днешния ден и упованията на вложителите, че президентът й Марио Драги може да намекне, че институцията се насочва към прекъсване на програмата си за парично стимулиране на стопанската система тази година, съобщи ДПА.

Европейската валута усили цената си с към 5 на 100 по отношение на $ от последната среща на ЕЦБ през декември, когато Драги остави отворена опцията банката да излезе от програмата за изкупуване на активи макар внезапно преразглеждане към покачване на вероятностите за стопански напредък на еврозоната.

Анализатори чакат ЕЦБ да разгласи през днешния ден, че оставя без смяна референтната си рента по рефинансирането на рекордния най-малко от 0 на 100 и да удостовери проекта си да изкупува активи на стойност 30 милиарда евро месечно най-малко до септември.

Възстановяването на европейската стопанска система продължава

Инвеститорите ще наблюдават деликатно конференцията на Драги след съвещанието за възможни подмятания, че ЕЦБ обмисля да завърши програмата до края на настоящата година в следствие от постоянния напредък на еврозоната.

Еврото нарастна до 1,2396 $ поради упованията за нови дейности на ЕЦБ и след изявлението на американския финансов министър Стивън Мнучин, че по-слабият $ е удобен за търговията на
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР