Европол обяви ареста на един от най-големите перачи на пари

...
Европол обяви ареста на един от най-големите перачи на пари
Коментари Харесай

Европол задържа шефа на една от най-големите групировки за пране на пари в Европа

Европол разгласи ареста на един от " най-големите перачи на пари в Европа ". Операцията му по задържането е била извършена в Малага, взаимно с испанските управляващи. Задържани са и двама негови съучастници, а локалната полиция е обискирала 11 адреса в Испания и Англия. Европол отбелязва, че арестуваният, чието име и поданство не се оповестява, е един от водачите на интернационална незаконна група, занимаваща се с пране на пари и контрабанда на опиати.

През април той е бил разгласен за търсене от американските управляващи по съмнение за връзки с по този начин наречения картел Кинахан - ирландска проведена незаконна група, настояща в Ирландия, Англия, Испания и Обединените арабски емирства. Според неофициални известия в медиите, арестуваният може да е жител на Англия и Ирландия на име Джон Франсис Мориси.

По време на следствието, траяло година и половина се е оказало, че арестуваният и съучастниците му са изпрали минимум €200 млн. За задачата е била употребена неофициалната сенчеста система за финансови разплащания „ Хавала “, публикувана в Близкия изток преди появяването на модерната банкова система, употребена и в този момент за изпращане на пари от мигранти и/или родственици. Престъпниците са прали пари, най-вече от контрабанда и опиати, посредством своята мрежа от офшорни фиктивни компании в Гибралтар, както и посредством редица следени от нарушители нощни клубове в Испания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР