Европейският център за транспортни политики е силно възмутен от ,

...
Европейският център за транспортни политики е силно възмутен от ,
Коментари Харесай

ЕЦТП се възмути от мотивите на съда за условната присъда на убиеца на пътя от Шумен

Европейският център за транспортни политики е мощно засегнат от, която Варненският апелативен съд постанови на Жечко Кюркчиев, предизвикал гибелта на 22-годишната Светомира Накева при

Според ЕЦТП е неприлично един съд да намира като най-главен мотив за опрощение експертен отчет за недостиг в инфраструктурата , вместо да реши, че причинителят е бил добре осведомен с мястото, както и че е могъл безусловно умишлено да предприеме верните дейности и да съблюдава разпоредбите за придвижване.

От организацията показват, че преди повече от година екип от нейни специалисти е направил ревизия на кръговото кръстовище в Шумен, където на 28 септември 2022 година 18-годишният все още на случая лидер с превишена скорост опустоши автомобила на 22-годишната жертва.

Инспекцията е била осъществена по молба на околните на жертвата, като след нея е направен отчет с съответни обстоятелства и рекомендации за потребността от промяна в структурата на кръговото бул. " Симеон Велики " и изхода от магазин " Практикер ".
 Шуменци излязоха на митинг поради условната присъда на палач
Шуменци излязоха на митинг поради условната присъда на палач

Те блокираха съдбовното кръстовище, на което беше пометена колата на млада жена

След публикуването на отчета от ЕЦТП неведнъж са упорствали коригирането да стане незабавно, тъй като мястото е рисково по принцип.

По същия метод са упорствали и че експертният им отчет по никакъв метод не оправдава лидера , чиито нарушавания съгласно организацията са също толкоз явни, както и нелепия тип на така наречен кръгово.

" Фактите са ясни: Млад и некомпетентен водач, каращ с превишена скорост мощен автомобил, неспазващ разпоредбите за придвижване. В допълнение - позитивна проба за опиати ", обобщават от ЕЦТП и допълват, че след това тестът се е оказала негативна, а автомобилът на причинителя мистериозно е изгорен на паркинг на Министерство на вътрешните работи и по този метод огромна част от доказателствата изчезнаха.

По отношение на решението от преди дни на Варненския апелативен съд да сложи условна присъда за Кюркчиев с отсрочено с 5 години осъществяване, от ЕЦТП означават, че проблемите са прекалено много.

Те показват, че обстоятелствата в отчета им са били доказани както от Окръжната прокуратура в Шумен, по този начин и от Държавната организация за сигурност на придвижването. Отбелязват, че Кюркчиев е карал със 103 км/ч при ограничаване от 50 км/ч и е лишил преимуществото на автомобила на Светомира.
 18-годишният водач, умъртвил Светомира, е карал с над 100 км/ч
18-годишният водач, умъртвил Светомира, е карал с над 100 км/ч

Водачът, предизвикал злополуката, призна виновността си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР