Европейският съюз временно преустанови вноса на своя територия от Украйна

...
Европейският съюз временно преустанови вноса на своя територия от Украйна
Коментари Харесай

ЕС забранява вноса на птиче месо от Украйна

Европейският съюз краткотрайно прекрати вноса на своя територия от Украйна на птиче месо, продукти от птиче месо и термично необработени птичи артикули от украински генезис поради съществуване на птичи грип в страната. Това заяви Държавната работа за сигурност на храните и отбрана на потребителите в Украйна,

Информацията за това пристигна от Европейската комисия вечерта на 22 януари. Като се има поради отчетите на голям брой задачи за оценка на еквивалентността, резултатите от договаряния и предварителни съглашения, това решение от страна на Европейски Съюз е ненадейно за украинската страна “, показват от външното министерство.

В същото време Държавната работа за храни и питиета означи, че Украйна, в сходство с интернационалните отговорности, като член на Световната комерсиална организация (СТО) и Световната организация за здравето на животните, е предупредила своите интернационалните търговски сътрудници за откриването на случай на птичи грип без закъснение. 

„ Украинските ограничения за надзор и унищожаване на птичия грип се признават за еквивалентни на ограниченията, осъществявани от държавите-членки на Европейски Съюз “, твърди Държавната работа за храни и питиета.

Според информацията яйцата и яйчените артикули не са обект на тези ограничавания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР