Европейският съюз трябва да започне да прилага допълнителни вносни мита

...
Европейският съюз трябва да започне да прилага допълнителни вносни мита
Коментари Харесай

ЕС се готви да наложи допълнителни мита на вноса от САЩ от юли

Европейският съюз би трябвало да стартира да ползва спомагателни вносни мита за избрани артикули от Съединени американски щати от юли в отговор на американските мита върху вноса на европейски стомана и алуминий. Това съобщи през днешния ден Европейската комисия, представена от " Ройтерс ".

Държавите - членки на Европейски Съюз, са подкрепили проекта на еврокомисията да бъдат въведени мита върху американския експорт на стойност 2.8 милиарда евро (3.3 милиарда долара) в отговор на дейностите на Вашингтон, оценени като противозаконни.

" Комисията чака да завърши съответните процедури в съгласуваност със страните членки преди края на юни, тъй че новите мита да стартират да се ползват през юли ", съобщи на конференция зам.-председателят на еврокомисията Марош Шефчович, представен от Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати вкараха митата за Европейски Съюз, Мексико и Канада на 1 юни. В отговор на дейностите на Вашингтон Мексико съобщи, че приема аналогични ограничения за някои артикули, измежду които валцувани артикули, осветителни тела, тръби, ябълки, грозде, разнообразни типове сирена в размери, които да компенсират загубите от американските мита. Канада също отвърна с наказателни мита на стойност 12.8 милиарда щатски $ върху вноса на редица артикули от Съединени американски щати.

Междувременно Европейски Съюз внесе в СТО искане за съвещания със Съединени американски щати по въпроса за митата. Това е първата стъпка от процедурата на СТО за споразумяване на разногласия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР