Европейският съюз трябва да обмисли затягане на санкциите срещу Хамас

...
Европейският съюз трябва да обмисли затягане на санкциите срещу Хамас
Коментари Харесай

Дипломатите в ЕС искат по-строги санкции срещу Хамас

Европейският съюз би трябвало да обмисли стягане на глобите против " Хамас " и неговите финанси, както и налагане на наказания на израелските заселници, виновни за насилието на Западния бряг, се споделя в документ на европейската дипломатическа работа, квалифициран за външните министри на Европейски Съюз и до който организация Ройтерс е получила достъп.

В документа се излагат разновидности, които министрите да прегледат на среща в Брюксел в понеделник, до момента в който обмислят реакции на войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа и подготовката за времето след войната. 

Палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", което умъртви към 1200 души при изненадващото си нахлуване против Израел на 7 октомври, към този момент е включена в листата на Европейски Съюз с терористични организации, което значи, че всички средства или активи, които тя има в Европейски Съюз, следва да бъдат замразени. Документът на дипломатическата работа обаче предлага Европейски Съюз да " ускори глобите против " Хамас " и други терористични групи ", като вземе нови ограничения против финансирането им и дезинформацията.

В документа се предлага Европейски Съюз да сътвори специфична стратегия за наказания против " Хамас ". Решенията за европейски наказания обаче се нуждаят от утвърждението на всички 27 страни членки, които имат разнообразни възгледи за израелско-палестинския спор.

Франция и още няколко страни от Европейски Съюз обявиха, че към този момент работят дружно за правене на оферти за налагане на наказания (замразяване на активи и възбрана за пътуване) на командирите на " Хамас ".

Високопоставени представители на Европейски Съюз, измежду които и ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, показаха паника и от възходящия брой случаи на принуждение на израелски заселници против палестинци на окупирания Западен бряг. В документа се показва, че отговорът на Европейски Съюз може да включва възбрана за виновните за сходни случаи лица да посещават Европейски Съюз, както и други наказания за нарушение на правата на индивида.
ТЕМА преди 1 ден 13565 преди 2 дни 997 преди 2 дни 1305
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР