Европейският съюз трябва да наложи санкции и върху петролния сектор

...
Европейският съюз трябва да наложи санкции и върху петролния сектор
Коментари Харесай

Литва и Ирландия искат евросанкции и върху петролния сектор на руската икономика

Европейският съюз би трябвало да наложи наказания и върху петролния бранш на съветската стопанска система. За това с застъпиха преди днешното съвещание на външните министри на 27-те първите дипломати на Литва и Ирландия. А Дания счита, че към този момент е пристигнало време за затваряне на европейските пристанища за съветски плавателни съдове.

„ Неизбежно е да стартираме да приказваме за енергийния бранш. Определено може да обсъдим петрола, тъй като той е източникът на най-големите приходи за съветския бюджет. Освен това е най-лесно заменимата съветска суровина поради съществуващата инфраструктура и множеството от други вероятни снабдители “.

Това сподели министърът на външните работи на Литва Габриелиус Ландсбергис. А ирландският му сътрудник Саймън Ковъни съобщи, че поради породените към този момент от Русия опустошения в Украйна е доста мъчно да се заобикалят към този момент наказателни ограничения освен против съветската петролна промишленост, само че и против търговията на Русия с въглища.

Външната министърка на прекомерно подвластната от съветски нефт, газ и въглища Германия Анналена Бербок обаче избегна коментар.

Нидерландският министър председател Марк Рюте също е внимателен по въпроса. В Рига той съобщи, че отводът на Европа от съветски изкопаеми горива не може да стане от през днешния ден за на следващия ден.

Петият пакет от наказания против Москва поради войната в Украйна ще бъде финализиран на срещата на върха на Евросъюза в четвъртък. Тогава се чака да бъде признат и " стратегически компас " - отбранителна тактика на съюза. Тя се разисква през днешния ден от министрите на защитата на страните членки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР