Европейският съюз трябва да бъде по-реалистичен относно статута на Обединеното

...
Европейският съюз трябва да бъде по-реалистичен относно статута на Обединеното
Коментари Харесай

Великобритания е готова за Брекзит без сделка

Европейският съюз би трябвало да бъде „ по-реалистичен по отношение на статута на Обединеното кралство като самостоятелна страна “ в диалозите за бъдещите ѝ връзки с Европа. Това счита основният английски договарящ за Брекзит, Дейвид Фрост.

В изказване, оповестено от „ Даунинг “ 10 преди диалозите му с основния договарящ на Европейски Съюз, Мишел Барние, Фрост означи, че ще упорства за напредък до края на седмицата, тъй че съглашение да бъде реализирано в точния момент, съобщи „ Евронюз “. „ Говорим от 6 месеца и повече не можем да си позволим да прекосяваме по утъпкана земя “, разяснява той. Ако диалозите не завършат до края на преходния интервал на 31 декември, Англия се готви за Брекзит без договорка.

Междувременно от немското държавно управление обявиха, че договорка сред Острова и европейската общност все още е допустима и е в полза на двете страни такава да бъде реализирана. „ Англия би трябвало да премине към главните въпроси на ръководството “, означи представителят Щефен Зайберт.

По-рано британскит министър председател Борис Джонсън разяснява, че дава на Европейски Съюз тъкмо 38 дни за уреждане за Брекзит, до 15 октомври, когато ще се организира европейски съвет. В противен случай страната ще „ продължи напред “, съобщи „ Ройтерс “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР