Европейският съюз тази година на практика изчерпа възможностите за налагане

...
Европейският съюз тази година на практика изчерпа възможностите за налагане
Коментари Харесай

Борел: Трябва допълнително да увеличим финансовата и военна подкрепа за Украйна

" Европейският съюз тази година на процедура изчерпа опциите за налагане на нови наказания против Русия. По отношение на глобите против Русия, има малко, което още може да се направи, само че можем в допълнение да увеличим финансовата и военна поддръжка за Украйна ", сподели ръководителят на външнополитическата работа на Европейски Съюз Жозеп Борел, представен от Bulgaria on Air

През миналата година Европейски Съюз утвърди 10 кръга наказания против Москва, които имат за цел да създадат финансирането на войната по-трудно и да лишат Русия от софтуерно съоръжение и аварийни елементи за оръжия, които да бъдат употребявани против Украйна.

В опит да се форсира доставката на муниции за Украйна Борел предлага да се употребяват спомагателни 1 милиард евро за увеличение на производството на муниции в Европа, съгласно документ с варианти, изпратен до страните членки, написа EURACTIV.

Борел сподели, че интервенциите на бойното поле " зависят от Украйна ", само че отговорността на Европа " е да ги поддържа, също като дава оръжия и муниции ".

Борел изясни, че през годината Европейският съюз последователно вкара нови ограничавания, тъй че това положение не би трябвало да е изненада. Според него в този момент би трябвало да се обърне особено внимание на даването на финансова помощ на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР