Европейският съюз ще разрешава по-бързо ваксините срещу варианти на новия

...
Европейският съюз ще разрешава по-бързо ваксините срещу варианти на новия
Коментари Харесай

ЕС ще разрешава по-бързо ваксините срещу варианти на COVID-19

Европейският съюз ще позволява по-бързо имунизациите против разновидности на новия ковид, разгласи европейският комисар за опазването на здравето Стела Кириакидис, представена от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало на фона на рецензиите против Европейски Съюз за бавния му отговор на пандемията, предава Българска телеграфна агенция.

" Анализирахме с Европейската организация по медикаментите процедурата (за одобрение на ваксини) и взехме решение занапред нататък ваксина, усъвършенствана от производител за (нуждите на) битката с новите разновидности на основата на към този момент съществуваща и лицензирана ваксина към този момент няма да има потребност да минава през всички стадии на позволение ", сподели еврокомисарят за опазването на здравето в оповестено през днешния ден изявление за немския всекидневник " Аугсбургер Алгемайне ". Кириакидис съобщи, че това ще обезпечи по-бързо разполагаем " приспособени ваксини, без да бъдат понижавани критериите за сигурност ".

Европейската комисия отнесе доста рецензии за мудното начало на имунизационните акции в страните от Европейски Съюз спрямо Англия и Съединени американски щати. Забавянето бе обяснено както с дългата процедура за одобрение на имунизациите, по този начин и с неточности при поръчките.

Еврокомисарят за опазването на здравето призна, че не е удовлетворена от сегашната обстановка, само че отхвърли рецензиите против съюза.

" Би било погрешно да настоявам, че не сме позволили неточности ", съобщи Кириакидис, само че в това време напомни, че Европейски Съюз към този момент е съумял да обезпечи доставката на 700 милиона дози ваксина до края на трето тримесечие на тази година.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР