Европейският съюз ще отпусне допълнителни 200 милиона евро хуманитарна помощ

...
Европейският съюз ще отпусне допълнителни 200 милиона евро хуманитарна помощ
Коментари Харесай

ЕС обяви допълнителни 200 милиона евро хуманитарна помощ за Украйна

Европейският съюз ще отпусне спомагателни 200 милиона евро филантропична помощ за Украйна. Това разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, изказвайки се във Варшава на донорската конференция, отдадена на събирането на помощ за наранена от войната с Русия страна, предава ТАСС.
 
„ Радвам се да разглася спомагателни 200 милиона евро филантропична помощ от Европейски Съюз за Украйна. С това ново заричане ние споделяме на народа на Украйна: вашата битка е и наша битка. Ние сме с вас “, цитира организацията думите на Урсула фон дер Лайен.
 
Донорската конференция се провежда от Полша и Швеция в партньорство с ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия, както и с присъединяване на Организация на обединените нации. Заявената цел на събитието е интернационалната общественост да разгласи нови задължения, разпределение на средства и разноски за посрещане на неотложни филантропични потребности. Освен това в границите на конференцията ще се разиска по какъв начин да се поддържа украинското общество и да се разпознават дълготрайните му потребности.
 
За целия интервал от 2014 до 2022 година Европейски Съюз е отпуснал на Украйна общо 17 милиарда евро. Освен това Европейски Съюз даде 1,5 милиарда евро от бюджета на Общността за доставки на оръжие за страната, без да се броят директните такива от страните-членки. Благотворително събитие, извършено във Варшава на 9 април, наречено Stand Up For Ukraine, събра 9,1 милиарда евро помощ за украински бежанци и вътрешно разселени лица. Тези средства са предопределени освен за Украйна, само че и за страни от Европейски Съюз, които към този момент са приели пет милиона бежанци от страната.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР