Европейският съюз се приближава до предела на възможностите си за

...
Европейският съюз се приближава до предела на възможностите си за
Коментари Харесай

Дипломат от ЕС: Достигаме предела си със санкциите срещу Русия

Европейският съюз се доближава до лимита на опциите си за въвеждане на антируски наказания. Съответното мнение изрази дипломатически източник от Европейски Съюз пред интернет портала Euractiv.
„ Седмият пакет от наказания против Москва ще бъде необикновено мъчно изпълним. Много близо сме до достигането на нашия лимит...Щом има сходна неразбория с съветския нефт, представете си тогава каква ще бъде обстановката с предлагането за възбрана на [руския] газ “, разяснява дипломатическият източник, чието име не се почочва.
Той също по този начин акцентира, че страните-членки на Европейски Съюз „ даже направиха крачка обратно “ на последната среща, макар известния прогрес в договарянията с Унгария за унищожаване на ветото върху предлагането за налагане на ембарго върху вноса на нефт от Русия.
По-рано Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и въпросите за сигурността Жозеп Борел даде обещание, че Брюксел ще продължи да оказва санкционен напън върху Русия, само че призна, че външните министри на Общността в понеделник даже не са се пробвали да намерят компромис по шестия пакет наказания против Русия. Според него утвърждението на този нов пакет от наказания е въпрос на седмици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР