Европейският съюз се надява, че междупартийните преговори в Лондон ще

...
Европейският съюз се надява, че междупартийните преговори в Лондон ще
Коментари Харесай

Барние: ЕС е готов за нова отсрочка на Брекзит

Европейският съюз се надява, че междупартийните договаряния в Лондон ще имат за резултат реализиране на болшинство в Народното събрание за блокираното съглашение за Брекзит, и е подготвен да даде повече време за постигането на тази цел, сподели през днешния ден основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той приказва на конференция в Люксембург, откакто осведоми министрите по европейските въпроси на страните членки, събрали се да приготвят утрешната среща на върха на Европейски Съюз. На нея националните водачи на 27-те би трябвало да решат дали да разрешат ново отсрочване на Брекзит.

Барние уточни, че дължината на всяка втора пролонгация отвън сегашната дата - 12 април, ще зависи от мотивировката, която английската премиерка Тереза Мей ще показа.

" Всяко удължение би трябвало да служи на избрана цел. Срекът би трябвало да бъде симетричен на задачата. Нашата цел е проведен Брекзит. Излизане без съглашение не може да бъде решение на Европейски Съюз. За да се избегне това, Англия има потребност от време, с цел да се стигне до договорка ", сподели Барние.

Европейски Съюз към този момент отхвърли настояването на Мей за отсрочване до 30 юни, само че не би желал да се стигне до най-болезнената разлъка без съглашение в петък, отбелязва Ройтерс. Министрите разискаха изискванията на Европейски Съюз за възможна дълга пролонгация, която ще включва и осъществяване на избори за евродепутати във Англия през май, както и ангажимент на Лондон за " откровено съдействие ", без да спъва значимите промени и работата на институциите на Европейски Съюз, в случай че страната остане по-дълго време в Евросъюза.

" (Постигнатото вече) съглашение не е отворено за договаряния ", акцентира Барние, само че добави, че Европейски Съюз би бил подготвен да актуализира съпътстващата го проектодекларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, в случай че договарянията на Мей с опозиционната Лейбъристка партия тръгнат към опазване на митническия съюз.

" Нашите упования и нашата вяра е, че този разговор ще завърши с положителен резултат, който ще разреши най-сетне да се оформи позитивно болшинство към съглашението за излизане ", посочи Барние.

Според чиновник от Европейски Съюз, поискал анонимност и представен от Асошиейтед прес, шест страни членки са поискали да се срещнат часове преди утрешния съмит, с цел да координират метода си към настояването на Англия за ново отсрочване на крайния период за Брекзит. На тази неофициална среща водачите на Франция, Холандия, Ирландия, Белгия, Швеция и Дания щели да обсъдят вариантите преди общата лидерска среща, която ще премине под формата на вечеря.

Въпросните шест страни биха били директно наранени от един внезапен Брекзит без съглашение. " На желанието им (да се срещнат) би трябвало да се гледа като на съгласуваност на гледните точки ", сподели неназованият чиновник.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР