Европейският съюз призова днес Китай незабавно да отмени новите си

...
Европейският съюз призова днес Китай незабавно да отмени новите си
Коментари Харесай

ЕС: Китай нанесе жесток удар по свободите в Хонконг

Европейският съюз прикани през днешния ден Китай неотложно да анулира новите си правила за премахване на депутати от Народното събрание на Хонконг и съобщи, че тези решения са "жесток удар " по някогашната английска колония, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Това следващо случайно решение на Пекин подкопава още повече автономията на Хонконг според правилото "една страна, две системи ", се споделя в изказването на 27-те страни членки. "Тези най-нови стъпки са нов нечовечен удар по политическия плурализъм и свободата на изложение в Хонконг ", се акцентира в текста.

Депутатите от демократичната съпротива в хонгонгското законодателно заседание обявиха през вчерашния ден, че подават оставка в символ на митинг против отстраняването на четирима техни сътрудници, откакто Пекин даде на локалните управляващи спомагателни пълномощия. "Призоваваме за незабавното анулиране на решенията на управляващите в Пекин и Хонконг и за незабавното възобновяване на статута на членовете на Законодателния съвет " на Хонконг, се споделя в изказването на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР