Европейският съюз планира да проведе голяма среща на върха в

...
Европейският съюз планира да проведе голяма среща на върха в
Коментари Харесай

ЕС ще проведе среща на върха в Истанбул за войната между Украйна и Русия

Европейският съюз възнамерява да организира огромна среща на върха в Истанбул на 22 февруари във връзка годишнината от съветската инвазия в Украйна, съобщи в понеделник ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Турция Николаус Майер-Ландрут.

Той сподели, че ще бъде поканен украински държавен чиновник, а на срещата на върха, на която ще бъдат прегледани геополитическите и икономическите последствия от войната, ще участва и турски представител.

" Това е и метод да изразим нашата поддръжка за Украйна. Миналата година, на 24 февруари, началото на съветската експанзия беше определящ миг в европейската история ", сподели той пред кореспонденти.

" Хората постоянно споделят, че 11 септември е бил повратният миг за историята на американската сигурност. Бих споделил, че на 24 февруари 2022 година е налице сходна значима обстановка за европейската сигурност. Имаме война на нашия континент, огромна брутална война, война с последствия надалеч оттатък европейския континент. "

Турция е една от най-активните страни, които работят за обезпечаване на непрекъснато преустановяване на огъня сред Украйна и Русия. Нейната внимателно уравновесена активност, изразяваща се в вдишване на ролята на медиатор посредством поддържане на отворени канали за връзка с двете враждуващи страни, дава искрица вяра в дипломатическите старания за намиране на решение и реализиране на мир в Украйна, написа „ Сабах ”.

Благодарение на неповторимото си състояние, че има другарски връзки както с Русия, по този начин и с Украйна, Турция получи необятно самопризнание за устрема си да постави завършек на войната.

От началото на спора Анкара предложи да посредничи сред двете страни и да бъде хазаин на мирни договаряния, наблягайки поддръжката си за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Въпреки че се опълчва на интернационалните наказания, целящи да изолират Москва, Турция затвори проливите си, с цел да попречи на някои съветски кораби да преминат.

Като пробив съветската и украинската делегация се срещнаха за мирни договаряния в Истанбул на 29 март 2022 година Освен това по-рано през март Турция беше хазаин на съветския и на украинския външни министрш в Анталия.

Турското ходатайство се оказа жизненоважно за улеснение на подписването на съглашение сред Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна в Истанбул, което отвори още веднъж избрани украински пристанища за освобождение на зърно, което беше блокирано в продължение на месеци заради продължаващия спор.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР