Европейският съюз няма да поднови санкциите срещу бизнесмена Григорий Березкин,

...
Европейският съюз няма да поднови санкциите срещу бизнесмена Григорий Березкин,
Коментари Харесай

ЕС няма да удължи санкциите срещу трима руски бизнесмени

Европейският съюз няма да възобнови глобите против предприемача Григорий Березкин, някогашният началник на Ozon Александър Шулгин и бизнесмена Фархад Ахмедов, оповестява, базирайки се на свои източници.

Европейски Съюз се нуждае от единодушието на всичките 27 държави-членки на блока, с цел да наложи наказания, които се възобновяват на всеки шест месеца.

На 6 септември Европейският съд в Люксембург реши да анулира глобите, наложени от Европейския съюз на Шулгин, само че той ще остане в черния лист най-малко два месеца.

Миналата година повече от 60 бизнесмени, в това число Березкин, и компания от Русия и Беларус заведоха каузи в Европейския съд в Люксембург, с цел да оспорят включването им в листата със наказания на Европейски Съюз. Бизнесмените считат, че главните им права са били нарушени, по-специално активите им в Европейски Съюз са били нелегално замразени.

Европейският съюз одобри доста пакети от стопански и самостоятелни наказания против Русия поради обстановката в Украйна. Те включват наказания против съветски предприемачи, публицисти и компании.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР