Европейският съюз не успя да намери златната среда в отношенията

...
Европейският съюз не успя да намери златната среда в отношенията
Коментари Харесай

Лавров: ЕС не намери златната среда в отношенията с Русия

Европейският съюз не съумя да откри златната среда в връзките с Русия. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи БГНЕС.

„ През миналите десетилетия Европейски Съюз по този начин и не съумя да откри златната среда в връзките с нашата страна. През 90-те години доминираше визията за Русия като „ възпитаник “, който би трябвало методично, макар възраженията, да бъде обучаван по западните стандарти. Днес в ход е ирационалният мит за „ всемогъщата съветска опасност “, чиито следи се пробват да намерят на всички места: от Brexit до референдума за самостоятелност в Каталуния “, означи той.

Лавров акцентира, че „ двата стандарта са надълбоко неправилни и приказват за неналичието на здрав разсъдък и схващане “ на Русия. „ Отбелязваме, че в Европа пораства броят на тези, които изпитват дискомфорт по отношение на аномалната обстановка, основала се в нашите връзки. Авторитетни специалисти намерено признават, че зад демонстрацията на забележимото единение във връзка с Русия, Европейски Съюз е заставен да се разплаща с „ дипломатическа парализа “, добави той.

Лавров уточни, че Москва не е променяла своя метод за съдействие с Европейски Съюз и би желала да го види обединен. Страните-членки „ сами би трябвало да дефинират по какъв начин да развиват своите стопански системи и външнополитически връзки, да вземем за пример, по какъв начин да задоволяват своите потребности от енергийни запаси: от прагматична, комерсиална позиция или под въздействието на политически и идеологически съображения “, заключи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР