Европейският съюз не се съгласи с искането на САЩ за

...
Европейският съюз не се съгласи с искането на САЩ за
Коментари Харесай

Европа не се поддаде на американския натиск срещу Huawei

Европейският съюз не се съгласи с настояването на Съединени американски щати за цялостна възбрана на Huawei и ZTE, като вместо това Брюксел желае по-стриктни ограничения за сигурност за доставчиците на съоръжение на телекомите до края на годината.

Плановете на Европейската комисия, показани във вторник, включват условие столиците да организират оценка на риска и да работят дружно за основаването на европейските инспекция на сигурността за компании, които построяват мобилните мрежи от последващо потомство, написа Politico.

" Трябва да защитим поверителността, би трябвало да защитим тайните на бизнеса, нашият живот ", сподели Андрюс Ансип, вицепрезидент на Европейската комисия. Той уточни, че Европа има " съответни терзания по отношение на сигурността " и добави, че " всички знаят, че приказвам за Китай и Huawei ".

Ето какво следва:

До края на годината ще има общи за целия Европейски Съюз ограничения

Държавите от Европейския съюз накараха Комисията да показа визията си за дейности в бранша след месеци напън от Вашингтон. Планът съответствува с първите аукциони за 5G мрежи - 11 страни възнамеряват търгове тази година, а шест други - през идната.Комисията изиска от страните да създадат оценка на риска до 30 юни, а Европейски Съюз ще направи сходна през октомври. До края на годината група от специалисти би трябвало да сътвори правила, които да понижат рисковете.

Операторите към момента са в незнание

Ходът на Комисията демонстрира, че е малко евентуално Европейски Съюз да наложи цялостна възбрана за китайските снабдители, само че въпреки всичко въпросът дали Huawei ще бъде позволен до националните пазари към момента виси.

С решението, взето от Брюксел, се удължава интервала на неустановеност за телекомите, споделя представител на промишлеността. Асоциаиите показаха деликатни позиции, с които поддържат проектите.

Множество оператори в Европа сега са в развой на договаряния с снабдители за оборудването за 5G мрежите. Huawei се счита за мощен състезател, а и компанията нормално дава по-ниски цени.

Вашингтон се провали...

Планът на Комисията идва след месеци напън от Вашингтон в Европа. Представители на Държавния департамент обиколиха Стария континент, с цел да убедят столиците да забранят Huawei. И даже посетиха Munich Security Conference и Barcelona Mobile World Congress.

Но в последна сметка не съумяха да реализират задачата си. Ансип акцентира, че Европейски Съюз не застава на страната нито на Вашингтон, нито на Пекин. " Някои хора не могат да схванат, че ние имаме лични терзания ", споделя той. " Не става въпрос просто за поддръжка на един или други. Трябва да мислим за личната си сигурност, за нашето бъдеще ".

... само че Huawei и ZTE не са се отървали

Комисията акцентира, че работата през идващите месеци може да докара до лист с артикули - и даже цели снабдители - които да бъдат неразрешени.

Оценките на риска, които страните ще продведат, " би трябвало да вземат в поради и техническите, и други фактори ", написа в рекомендацията, " в това число регулаторни или други условия, сложени на доставчиците ".

Освен това те би трябвало да вземат поради и цялостния риск от въздействие на трета страна, както и дали същата съблюдава интернационалните правила и закони в региона на киберсигурността. Тези текстове ясно сочат към Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР