Европейският съюз направи много грешки относно ваксините. България трябва да

...
Европейският съюз направи много грешки относно ваксините. България трябва да
Коментари Харесай

Проф. Анна Кръстева: Днес ваксините са новото геополитическо оръжие

Европейският съюз направи доста неточности по отношение на имунизациите . България би трябвало да намерения какво бихме били ние на този мощно конкурентен пазар, в случай че зад нас не стоеше Европейски Съюз. Това е шахматната дъска, няма бели и черни. Генералната тактика, че общата позиция ще се взема от европейските институции, работи за дребните играчи като България “. Това сподели пред БНР проф. Анна Кръстева, учител в Нов български университет. 

Тя уточни, че рецесията с ковид е третата огромна, която Европейски Съюз претърпява - след дълговата и след бежанската

„ Винаги се поставяше въпросът - национална или общностна тактика да се приложи. Не би трябвало да бързаме с лесните рецензии. Всяка от рецесиите конструира фронтовете в Европейски Съюз по друг метод ... Голямото несъгласие, е че Европейски Съюз е най-големият производител на ваксини в света. Това е световно стратегическо преимущество. Днес имунизациите са новото геополитическо оръжие . Има страни, които ни демонстрират върховете на своята имунизационна плуралистичност “. 

В предаването „ Нещо повече “ проф. Кръстева добави: 

Пропуква се единството в Европейски Съюз дали национални или европейски би трябвало да бъдат отговорите ... Ваксинационният плурализъм има доста лица. Ваксинационната война ще бъде извоювана. По-голям късмет имат гъвкавите, само че координирани тактики на страните. Колективните тактики са по-силни “. 

Интервюто с проф. Анна Кръстева можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР