Европейският съюз може да събере една трета от паричните средства,

...
Европейският съюз може да събере една трета от паричните средства,
Коментари Харесай

Една трета от фонда за възстановяване на Европа може да бъде финансиран със зелени облигации

Европейският съюз може да събере една трета от паричните средства, нужни за възобновяване на стопанската система от рецесията на стойност 750 милиарда евро, посредством издаване на „ зелени “ облигации, осигуряващи поддръжка на планове, които оказват помощ за опазването на околоната среда. Това се споделя в отчет на рейтинговата организация S&P, представен от Ройтерс.

Няколко огромни интернационалните вложители се причислиха към апела на екоактивисти страните от Европейски Съюз да подсигуряват, че проектите за икономическо възобновяване след рецесията с ковид ще бъдат в поддръжка на задачите на Парижкото съглашение за климата.

От S&P пресмятат, че 225 милиарда евро от фонда могат да бъдат събрани посредством зелени облигации, базирайки прогнозата си на предлагането на Европейската комисия от предходната седмица, съгласно което 30% от средствата за възстановителния проект могат да бъдат ориентирани към климатосъобразни планове

Според рейтинговата организация сходно издаване на облигации ще усили размера на международния пазар за зелени облигации с 89%. До момента са издадени зелени облигации на стойност към 53 милиарда

 „ Наличието на сигурни зелени европейски активи може да помогне на вложителите, а и на политиците да реализират задачите си да „ озеленят “ своето портфолио и стопанската система “, разясняват от организацията.

Миналата седмица президентът на Европейската централна  Кристин Лагард отвори вратата пред финансовата институция да употребява своята стратегия за изкупуване на облигации за постигането на зелени цели.

Лидерите на Европейски Съюз ще дискутират фонда за възобновяване на стопанската система на среща на 17 и 18 юли, като Франция има вяра, че до края на седмицата може да бъде реализирано съглашение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР