Европейският съюз изрази вчера тревога по повод все по-интензивните опити

...
Европейският съюз изрази вчера тревога по повод все по-интензивните опити
Коментари Харесай

ЕС предупреди за манипулации с информацията, свързани с кризата около Украйна

Европейският съюз изрази през вчерашния ден паника във връзка все по-интензивните опити за манипулиране на информация, чиято цел е да послужат за скалъпени изначало до дъно претексти, които да оправдаят военна ескалация в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 470
„ Европейският съюз е извънредно угрижен, че събития, сложени на сцената, може да послужат като предлог за допустима военна ескалация “, съобщи в официално съобщение шефът на европейската дипломация Жозеп Борел.

Европейски Съюз " вижда по какъв начин стават по-интензивни напъните за манипулиране на информация в поддръжка на сходни цели ", добави той.

Предупреждението се насочва, откакто съветски държавни медии разгласиха непроверими публикации за принуждение в Източна Украйна – район, част от който управляват проруски бунтовници.

Руските медии упрекват Киев, че приготвя офанзива против сепаратистите в Донецка и Луганска област. 

„ Европейски Съюз не вижда никакво съображение за изказванията, идващи от зоните на Донецк и Луганск, неконтролирани от държавното управление, за допустима украинска офанзива “, добави Борел.

Той отбрани " основната роля " на наблюдаващите, ситуирани в Украйна от ОССЕ за да наблюдават развиването на терена, и " приветства въздържаното държание на Украйна пред лицето на продължаващите провокации и старания за дестабилизация ", съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия 470  Джонсън: Ситуацията в Украйна може да докара до най-голямата война в Европа от 1945 година Джонсън: Ситуацията в Украйна може да докара до най-голямата война в Европа от 1945 година  Байдън следи обстановката в Украйна Байдън следи обстановката в Украйна  Сепаратистите: Украинската войска обстрелва редица обитаеми места Сепаратистите: Украинската войска обстрелва редица обитаеми места
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР