Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от

...
Европейският съюз и британското правителство договориха сделка за излизане от
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС постигнаха компромис за Брекзит

Европейският съюз и английското държавно управление договориха договорка за излизане от застоя към Брекзита, съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Асошиейтед прес.

Юнкер сподели, че Европейски Съюз и английското държавно управление застават напълно зад проверки, целящи да прекратят безизходицата към съглашението за Брекзит.

След диалозите си с английския министър председател Тереза Мей късно в понеделник Юнкер съобщи, че депутатите в английския парламент в този момент "ще би трябвало да създадат фундаментален избор " - да одобрят или отхвърлят съглашението за овакантяване.

Камарата на общините отхвърли с голямо болшинство през януари първичния вид на съглашението. Мей постави старания да контракти с Европейски Съюз промени, които могат да убедят задоволително депутати да поддържат договорката.

След срещата с Мей Юнкер съобщи, че "сегашното съглашение е допустимо най-хубавото " и предизвести, че нови договаряния няма да има.

"Или това съглашение или въобще няма да има Брекзит. Трети късмет няма да има ", предизвести ръководителят на Европейска комисия, представен от Франс прес.

Британската министър-председателка удостовери, че са реализирани правно обвързващи промени в съглашението за развода.

Общ инструмент с правна тежест, сравнима с тази на съглашението за овакантяване, ще подсигурява, че Европейски Съюз не може да работи с желание да употребява безконечно защитния механизъм във връзка с статута на Северна Ирландия, съобщи на конференция Мей след траялата над два часа среща с Юнкер.

Малко по-рано английският първи министър Дейвид Лидингтън, който се явява заместител на Мей, сподели пред Народното събрание, че държавното управление ще показа пред депутатите два документа: обща правно обвързваща декларация, че Англия ще може да излезе от защитния механизъм,гарантиращ отворена ирландска граница, и общо изказване, което ще бъде добавено към политическата декларация за бъдещите връзки на Европейски Съюз и Англия.

На конференцията след диалозите с Юнкер Тереза Мей сподели, че с изключение на огласените в Народното събрание два документа, Англия ще приготви също едностранна декларация, в която се споделя, че нищо не може да предотврати отдръпването на страната от защитната мярка за ирландската граница, в случай че договарянията за бъдещите връзки с Европейски Съюз след Брекзит се провалят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР