Европейският съюз (ЕС) формира стратегия за предоставяне на Украйна на

...
Европейският съюз (ЕС) формира стратегия за предоставяне на Украйна на
Коментари Харесай

Bloomberg: Противоречия сред страните от ЕС за 20 млрд. евро помощ за Украйна

Европейският съюз (ЕС) образува тактика за даване на Украйна на дълготрайни отговорности за сигурност. В същото време първичният проект на Европейски Съюз да отпусне 20 милиарда евро за военните разноски на Украйна за четири години може да не бъде изпълнен заради несъгласия сред страните-членки на съюза, написа Bloomberg, цитирайки посланик, осведомен с полемиките.

Проектодокументът за дълготрайна поддръжка за Украйна, който е наличен за Bloomberg, включва образование на украинската войска и разпределяне на средства за развиването на отбранителната промишленост на страната. Според организацията страните от Европейски Съюз ще го обсъдят до края на седмицата или още идващия месец.

В същото време, написа Bloomberg, препоръчаната през лятото самодейност за основаване на специфичен фонд на стойност към 20 милиарда евро за облекчаване на потребностите на украинските въоръжени сили „ може да бъде застрашена “. Според събеседника на организацията някои страни-членки на Европейски Съюз, в това число Германия, не са съумели да реализират единодушие по изискванията на този проект.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР