Европейският съвет за ускоряване на иновациите (European Innovation Centre Accelerator

...
Европейският съвет за ускоряване на иновациите (European Innovation Centre Accelerator
Коментари Харесай

Европа инвестира 16 млн. евро в нова терапия за болестта на Паркинсон

Европейският съвет за ускорение на нововъведенията (European Innovation Centre Accelerator - EIC) дава 16 млн. евро в поддръжка на създаването на терапия за закъснение на прогресията на заболяването на Паркинсон, заяви pharmatimes.com.

Финансирането ще бъде предоставено на биотехнологичната компания GeneCode като поддръжка за плана Kevad Bio, който се създава в съдействие с Argobio и е разграничен на две елементи - безплатна помощ от 1,7 млн. евро като гранд и 14,3 млн. евро за финансови вложения.

GeneCode е изследователска компания със седалище в Талин, с присъединяване на специалисти от Естония, Финландия, Нидерландия и Съединени американски щати, фокусирана върху създаването на модифициращи болестта лечебни средства за битка с невродегенерацията, а сътрудникът й Argobio със седалище в Париж е започваща компания, която се концентрира върху напредъка в нововъведенията.

Финансирането, предоставено на GeneCode - 16 млн.евро е покрай оптималната сума, която EIC Accelerator може да даде за един план - 17,5 млн. евро.

Проф. Март Саарма, член на надзорния съвет на GeneCode счита, че ще бъде огромна достижение да се откри средство, което да усъвършенства качеството на живот на хората, наранени от заболяването на Паркинсон.

„ Известни експерти от GeneCode и Argobio, както и няколко откриватели от университетите в Тарту и Хелзинки и интернационалните CRO, всекидневно способстват за това изпитание “, сподели ученият. По думите му, компанията има подготвеност да аплайваме за лиценз за клинични изпитвания.

Пааво Пилв, основен изпълнителен шеф на GeneCode също разяснява вероятността за развиване на новата терапия:

„ Докато съществуващите медикаменти и лекувания на заболяването на Паркинсон единствено облекчават признаците, лекуването, създадено от GeneCode в съдействие с Argobio, демонстрира дарба да забавя прогресията на заболяването на Паркинсон. С тези 16 млн. евро, които ни дава EIC Accelerator ние сме в положение да ускорим програмата GDNF Mimetics. Лекарството, което е в развой на създаване е на път да доближи международния пазар в близко бъдеще “.

Болестта на Паркинсон е едно от най-разпространените неврологични болести, което визира повече от 10 млн. души в света.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР